keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Vaihtarivuosi Horisontissa

"Dear Fanni,

Thank you for applying to the Study in London programme at London Metropolitan University.
I am pleased to tell you that your application has been successful and I would like to offer you 
a place on the course starting in autumn 2012/13."Tähän pisteeseen on nyt viimeinkin päädytty. Aion myös nyt olla ylpeä itsestäni, ainakin tämän postauksen ajan. Ne houkat, jotka eivät hyväksy tälläistä pöyristyttävää epä-suomalaista aktia, älkää ihmeessä lukeko enempää. En halua pahoittaa mieltänne onnellani.

Iloinen Murphyn jälkeläinen.

Sen sanon heti alkuun, että tuon kaiken puristaminen on vaatinut aika paljon työtä, hikeä, kyyneliä ja ennenkaikkea aikaa, sekä sitoutumista. On myös täytynyt pysähtyä ja ihan katsoa peiliin pari kertaa ja todeta itselleni, että mä ansaitsen tämän kaiken.

Homman nimi on siis VAIHTARIBLOGI. Tiesin jo aloittaessani opinnot Jyväskylän AMK:ssa, Music and Media Management-linjalla, että haluan lähteä kolmantena vuonna opiskelijavaihtoon. Asuin lukion jälkeen vajaan vuoden Englannissa (Lontoossa ja iki-ihanassa Essexissä), joten Englanti oli sinänsä vanha tuttu mesta.London Metropolitan Universityn valitsin sen keskeisen sijainnin ja mun budjetille soveliaiden lukukausimaksujen tähden. Lisäksi, tämä yliopisto on mulle tutuin Englannista.

Koulutusyksikölläni ei ollut tänä vuonna yllättäen (ei pureuduta tähän aiheeseen sen enempää) yhtäkään yhteistyökoulua Isossa-Britanniassa, joten aika nopeasti tulin siihen tulokseen, että minun täytyy etsiä Freemover-opiskelijana itsenäisesti sovelias opplitaitos. Tällä tavalla kirjaimellisesti KAIKKI jätetään opiskelijan harteille: maksut, opintopaikan järjestäminen, myös hakuprosessi.

Photo by: Heikki Alho

Vuosi London Metsissä tulee maksamaan noin 7100euroa (6000 puntaa). En tule rutiköyhästä perheestä, mutta meillä ei todellakaan ole tuollaista ylimääräistä rahaa heiteltävänä menemään. Myöskään minun ylpeyteni ei kestäisi sitä, että pyytäisin vahempiani maksamaan tuota summaa (vaikka he sanoivat moneen kertaan olevansa valmiita tekemään niin).

Koulullani on yksi stipendi, joka annetaan yhdelle Freemover-opiskelijalle. Tänä vuonna tuo summa oli edellä mainittu 3000 euroa. Päätin kokeilla ja onnekseni sain stipendin. Viime syksyn törkeä no-life opiskelu oli nostanut keskiarvoni ja työ todellakin toi tulosta. Tuo stipendi auttaa suunnattomasti lukukausimaksujen hoitamisessa!

Lähden ensi vuodeksi opiskelemaan journalismia ja pari vähän erikoisempaa musiikki business- ja markkinointi- kurssia! :) En voi alleviivata tarpeeksi, millainen unelmien täyttymys tämä on.Jotenkin tästä tulee nyt sellainen kuva, että olisin hirveä hikipinko... Haluan selventää sen verran, etten todellakaan koskaan ole ollut mitään muuta kuinka korkeintaan keskiverto-oppilas. ;) Toisin sanoen, pari viime vuotta on kulunut persus liimattuna koulunpenkkiin. Ainakin silloin, kun on täytynyt vähän skarpata.

Toki, tästähän vasta se ilo ja todellinen työ alkaa, eikö totta! Toisaalta, haluan nauttia kesästä Helsingissä (ja kerätä hanttihommilla rahaa ens vuodelle säästöön, nannaa! not.) ja siispä päätin jo nyt aloittaa vaihtariblogin kirjoittamisen. Fiilistelyä, valmistautumista ja muuta infoa.

Vielä on vähän auki, että mitä tältä blogilta haluan, mutta toivomuksia ja kysymyksiä saa ehdottaa! :) Entinen Sugarskulls-blogi oli hieno kokemus, mutta en oikein löytänyt sen kanssa sopivaa aihekulmaa, ja ehkä sen takia sen kirjoittaminen sitten jäi...Varoituksena, jos odotatte jotain tasokasta asiablogia. Tämä ei ole sellainen. En normaalisti kirjoita näin kuivaa tekstiä. Olen oikeasti varsin hulvaton tapaus. Oikeasti.

Ja nyt mä todellakin ansaitsen Game of Thrones 1 kauden DVD-boksin ja parit uudet kengät, vai mitä?

English Summary: Some boring, but oh-so-important shizzle about how I got to this point: Freemover Scholarship/diploma/I don't even know and the acceptance to London Metropolitan University. Oh yeah and I'm not a book nerd, honest. I'm still trying to come up with a proper angle for this blog and what I'm going to be writing about, so suggestions are golden. 

Cheerio,
Fanni

Photos: Pinterest. 
Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti