sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Dancing in the Moonlight


Heipparallaa!Toploader - Dancing in The MoonlightSt. Paulin Katedraali


Nyt on ehtinyt tapahtua hirmuisesti taas muutamassa päivässä! Plääh… Oon kans ollut niin väsynyt, etten millään ole jaksanut, taikka ehtinyt kirjoittelemaan tänne mitään järkevää. Oon saanut uusi kansainvälisiä kavereita mm. Tanskasta, Hollannista, Saksasta, Ranskasta ja ihan täältä Briteistä. Huippua.Torstaina koulu oli järjestänyt meille London Tourin bussilla ja botskilla Thamesilla. Suurimman osan noista nähtävyyksistä oonkin jo nähnyt ainakin pariin otteeseen, mutta on se aina kiva välillä vähän relata, löysätä solmiota ja leikkiä järkky-turistia. Mulla oli matkassa älypuhelin, pokkari ja järkkäri. ja aurinkolasit, tietenkin! Sääli, etten omista vyölaukkua.

Reilun neliömailin kokosen City of Londonin erottaa muusta lontoosta näillä lohikäärmeillä. City of London on maailman suurin rahasampo, jopa Manhattania tuottoisampi.

Kiertely ammattimaisten oppaiden kanssa oli tosi nastaa. Rakastan historiaa, joten kaikkien legendojen ja tarinoiden kuuntelu oli hirmuisen antoisaa. Lontooseen mahtuu niin paljon historiaa! Nähtiin kans, kuinka Tower Bridgen silta nostettiin, jotta aliajava höyrylaiva mahtu etenemään Thamesillä. On myös iha hullua, kuinka paljon vuorovesi vaihtelee päivittäin (ja kuinka useaan otteeseen nousuvesi liikkuu virran halki). Jos se nousee liikaa, Lontoo voi tulvia. O.o Sen takia Lontooseen on rakennettu kaikenlaisia systeemejä kanavoimaan vettä, jos sitä tulee enemmän kuin joki pystyy ottamaan kerralla.

Tunnistaakohan kukaan tätä enään erään klassikon lavasteeksi?

Rakastan Trafalgar Squaren jellonia.

Näyttää ihan lavasteelta, mutta totta se on. Lontoon arkkitehtuuriin mahtuu sekasin niin uutta sekä vanhaa.


Tästä kaikki vangit kuljetettiin aikoinaan Tower of Londoniin... Muun muassa Mel Gibson! ;DTiesittekö muuten, tai oletteko koskaan miettineet, että London Bridge ja Tower Bridge ovat eri siltoja? Yleensä ihmiset luulevat, että näillä nimillä kutsutaan samaa siltaa… Mutta ei. London Bridge on ihan tavallinen (no joo) silta ja Tower Bridge taas se eeppinen torni-silta-pläjäys, jonka yli Spice Girlsit hyppäsivät doubledecker dösällä vuonna 1998. Sekin muuten perustuu tositarinaan 60-luvulta, eräs kuski oli ajelemassa kaikessa rauhassa ja kesken sillan ylityksen, kun yllättäen kauhukseen tajusi sillan avautuvan keskeltä. Äijä totaalisena kylmähermoisena pelimiehenä oli painanut kytkinjalan alas ja kaasuttanut kaksikerroksista bussinrotiskoaan ja hypännyt sillan rotkon toiselle puolelle. Hullua.


Eri silta... ;)Toinen urbaani legenda kertoo, että about sata tai kaks sataa vuotta sitten (ei nyt olla niin tarkkoja) eräs jenkki liikemies halusi ostaa London Bridgen. Lontoo joutui nimittäin rakentamaan uutta siltaa vanhan tilalle, sillä vanha upposi hitaasti, mutta varmasti Lontoon vetelään maaperään. Lontoo, varsinkin Etelä-itä Lontoo on aika pitkälle rakennettu tosi löysään, mutaisaan maahan ja Thamesin hiekkasärkille. Sen takia siellä ei pahemmin näy metroja. Niitä ei yksinkertaisesti ole mahdollista rakentaa sinne. Takaisin tarinaan! Eli tämä liikemies osti sitten vanhan sillan ja tiili tiileltä rahtasi laivoilla sillan kappaleet Atlantin yli Arizonaan, missä hän rakennutti ja kokosi sen uudestaan. Se on siellä yhä, osana jotain kammottavaa jenkkilän makuun rakennetua theme parkia. Britit uskovat, että mies luuli ostaneensa Tower Bridgen, mutta saikin tylsän London Bridgen, koska ei ollut tajunnut niiden olevan kaksi siltaa yhden sijasta. Hauskaa.

Mulla on uusia kavereita!

Torstaina illalla oli kansainvälisten opiskelijoiden disko yliopiston omalla klubilla, Rocketissa. Siellä oli ihan kivaa, vaikkakin mua väsytti aivan jäätävästi pitkän turisti-päivän jälkeen. Esiintymässä oli hypnotisoija (wtf!) ja meille tarjottiin BBQ:ta. Oli tosi mukavaa ja tutustuin moniin kivoihin tyyppeihin. Sain kamalasti kehua mun enkunkielen taidoista, mikä oli ihan hassua… Mulla on nyt pari vuotta ollut kauheen huono fiilis mun enkusta. Tuntuu, etten osaa yhtään mitään… Silleen oli siis tosi kiva kuulla kehuja.Perjantaina oli tosi outo päivä. Alotin sen katsomalla Greyn Anatomian uuden tuotantokauden ekan jakson ja itkin silmät päästä. Sen jälkeen oli aivan jäätävä olo. Edes Glee ei parantanut fiilistä. Lähdin siitä sitten vielä kokeilemaan pankkitilin avausta Barclaysille, mutta siitähän ei sitten tullut lasta eikä *****. Taivaskin vielä aukes juuri sopivasti ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Eikä mulla ollut sateenvarjoa. Menin sitten kauppaan ja ostin hirveesti kaikkia herkkuja, skittlessejä myös. Oli tosi disconnected olo kaikkeen.
Kotiin palattuani teki mieli läpsästä itteäni. Mun on pakko ottaa tämä vuos päivä ja askel kerrallaan. Kaikkea ei tarvitse, tai ei edes voi hoitaa kerralla heti nyt. Otan nyt ihan rauhassa tän ja etenen asia kerrallaan. Kyllä mä sen pankkitilin saan jossain vaiheessa avattua, vaikka se onkin tehty pirun vaikeaksi tässä samperin maassa. :DIllalla lähdin Matildan kanssa ulos Sohoon. Paras. Idea. Ikinä. Oli tosi kivaa ja tavattiin kaikkia huisin hauskoja ihmisiä. Tai no, Matilda tunsikin kaverinsa Joen ja Beckyn jo ennästään, mutta kuitenkin. Mun mekolle tosin kaatui cosmot, mutta se ei pahemmin menoa hidastanut.

Käytiin muuten sellasessa pubissa, joka toimii entisen kirkon tiloissa. Ja siellä oli myös semmonen mieletön Game of Thrones tyylinen puu! Aion ehdottomasti viedä äidin, isän ja Ellun sinne, mikäli ne koskaan tulee tänne mua morjenstaan.Ja sitten… Matilda yrittää aivopestä mua, että oisin saanut B@1 baarikärpäsen purasun. Tämmöset jutut piristää aina kummasti tunnelmaa ja tämä päivä onkin sujunut ihan kivasti… Onneksi tämä mainitsemani pöpö ei ole mitään vakavan laatuista. Hirveä sisäinen kamppailu vain ollut käynnissä. Pidän nyt pääni ihan kylmänä ja lopetan tän typerän virnistelyn, mitä en ole saanut tyynnytettyä koko päivänä. Ravintolatyöntekijöiden toimenkuvaan kuuluu naispuolisten asiakkaiden kanssa flirttailu ja pelleily. Sitä ei todellakaan pidä sekoittaa mihinkään henkilökohtaiseen. Mä en oikeasti tarvi mitään mun fokuksen sekoittajaa nyt kun koulu on alkamassa ja kaikkea… Vai tarviinko? Noh, niin kuin sanoin, tää ei oo mitää vakavaa. Vähän viihdykettä mulle ja ennen kaikkea Matildalle, jonka mielestä tämmöset jutut on hulvattomia...

Noniin, ehkä siirrytään vain eteenpäin tästä. Ketään tuskin kiinnostaa mun sekava ja epälooginen tunne-elämä. :D

Oli hauskaa.

Meillä meni myös niin myöhään, etten ehtinyt vikaan metroon keskiyöllä kipittämään Tuhkimon tavoin. Jouduin siis etsimään hiprakassa tieni oikealle pysäkille Sohosta Leicesterille, oikeaan dösään ja jäämään oikealla pysäkillä pois ja kävelemään mäki ylös kotiin. Onnistuin tehtävässä täydellisesti, tosin pysäkki, minne mun oli pitänyt mennä oli paikallisen reittioppaan mukaan J-pysäkki. Mä oon aika varma, että nousin siihen dösään viime yönä pysäkiltä M. Oh well... Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt kun se yödösä on kerran koettu, ei tarvi enää jännittää, että kuinka hankala se on. :)Tänään käytiin krapula-vierailulla Ikeassa. Monet asiat on täällä toisin, mutta Ikean pohjaratkaisu on maasta ja kaupungista riippumatta samanlainen. Samoin ne lihapullat. nami! Ostettiin kaikkea tosi tärkeää, mm. Matilda osti 6punnalla 5 kattilan setin. Varmasti laadukasta tavaraa. :D Mä taas ostin käsipeilin, koska alkaa vähän puuduttamaan tuo taskupeilillä meikkailu ja hiusten laittaminen.

Benkku jatkaa bekkulointiaan päivästä ja tunnista toiseen... <3

Huomenna pitää käydä nostaan vuokrarahat aamulla automaatista ja sen jälkeen tapaan Matildan Brick Lanella. Pitää myös käydä Primarkissa ostaan ballerinat, koska tarviin sellaset ehdottomasti. Hyss…
Mulla alkaa koulu vasta keskiviikkona, koska mulla ei ole kursseja maanantaisin taikka tiistaisin. Olin aluksi vähä pettynyt, mutta nyt kun mietin, se voi olla itse asiassa tosi hyvä juttu. Mulla on kuitenkin tosi paljon aikaa vieviä kursseja, jotka vaatinee paljon kirjoittamista, joten voin hoitaa niitä aina noina päivinä. Myös mun inspiraation kukkanen on taas roihahtanut ilmiliekkeihin täällä Lontoossa. Siinä on se jokin, kun istuu metrossa tai bussissa, kuuntelee musiikkia iPodilla ja tarkkailee ihmisiä… Niin paljon ideoita ja tunteita! Aivan uskomatonta, miten täällä mulla on aivan erilaiset energiat liikkeellä ja miten ne vaikuttaa muhun.
Nyt meen peseen hiukset ja katon jakson Downton Abbeyta loppuun.

pus pus!

Daughter of Murphy,
Fanki xo

English MINI summary: Everything's running smoothly. Went and did some tourist-stuff with my university on Thursday. Friday was a hard day, but I got over it in the end, thanks to my great friends. I'm so grateful. Went to Ikea today and tomorrow we're going to head to Brick Lane. yay! I'm in London and life is great.
Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti