tiistai 25. syyskuuta 2012

Today I am a bird


Puuh! Ensimmäinen päivä ja enrolment on nyt takana! Ja mä oon yhä elossa!

Oon nyt asunut täällä Harringeyssa pari päivää. Tykkään tästä alueesta tosi paljon. Tääl on vihreää ja jotenkin nuo junanraiteet ikkunan ja ruusutarhan takana rauhoittavat mua. Oon nukkunu parina viime yönä ku tukki ja en ole nähnyt mitään häröjä painajaisia. Hyvä enne…

En oo edelleenkään törmännyt muihin tän kämpän asukkaisiin, paitsi sen couplen naiseen, joka asuu tos isoimmassa huoneessa. Olin syömässä eilen aamupalaa, kun se pamahti keittiöön. Se ei sanonut muuta ku moro. Ei hirveen sosiaalisia vissiin nää mun kämppikset. Noh, mikäs siinä. Eipähän tartte potea huonoa omaatuntoa antisosiaalisuudesta, vai mitä?

Kävin eilen syömässä Matildan kanssa ja käytiin myös yhdessä iha hirveessä asuntonäytössä. Siellä agenttina oli sellainen polven korkuinen ranskalainen iilimato, joka ensiksi antoi meidän odottaa ovella (kun tämä agentti leikki kännykällään ja kirjoitteli epämääräisiä muistiinpanoja) vartin verran. Sen jälkeen se haukkui ja ilkkui yhtä asiakasta, joka ei olut kiinnostunut kämpästä… Me tiedettiin jo heti ovella, että Matilda ei tule missään tapauksessa muuttamaan siihen kämppään. Sen edelliset asukkaat 4 nuorta miestä tuskin olivat IKINÄ pesseet tai siivonneet kämpässä. Siellä haisi tupakalta ja eltaantuneilta purilaisilta.

Ilmotettiin tälle äijälle, että meillä on toinen esittely, johon piti ehtiä ja siitähän se innostui väittelemään. Minkä hintanen? Missä päin?! Ei voi olla yhtä hieno Lontoon jalokivi kuin tämä kämppä törkyisine patjoineen ja paskasine (!) kylppäreineen (en vieläkään tajua miten ihmeessä ihmiset voi onnistua toimittamaan hommansa niin, että ulostetta ja virtsaa löytyy kylppärin katosta?)!

Tän ranskalaisen mukaan me etsittiin huonetta, jota ei ole olemassa. Lontoosta Zonelta 2 ei löydy doubleroomia alle viidensadan. Mun olis pitänyt kertoa sille tästä mun huoneesta, mutta pelkäsin että se olisi alkanut haukkumaan mua ja tätä asuinaluetta. Inhottavaa asiakaspalvelua. Jos tietäisin minkä agencyn alla se toimii, kirjoittaisin pari valittua sanaa sen pomolle. Käännettiin sille vaan selkämme ja huikkasin olan yli: ”ruuuuuude…” tuskin meni jakeluun, että se on se urpo, ei me.

No mutta, Matildalle hyvästit heitettyäni kävin Primarkissa ostamassa vähän lämmikettä. Lontoon yöt ja eritoten kämpät on kylmiä ja en halua sairastua. Ostin ihanan pehmoisen savun harmaan kylpytakin, jossa on vuoressa pinkillä pohjalla jääkarhuja. Kypsää.£3 punnalla sai tosi korkealaatuisesta kankaasta päiväpeiton piripöllö-printillä. £5 punnalla ostin Oliverin korvikkeen, kuumavesipullon. Voin kertoa, että toi hauva oli maailman taivaallisin juttu sitten Oonan ja Oliverin jälkeen, joka nukkui mun viekussa viime yönä.

Se näytti sopivan retardilta, joten se sopii mun gansterijengiin ku nenä silmään. eiku naamaan.

Pakkasin eilen uuden Victoria's Secret reppuni valmiiksi... Koskahan ennen olen ollut näin innoissani koulun alusta? Ekalla?


Tänään heräsin sitten 7.30, jotta ehtisin varmasti 10 koululle. Halusin tehdä kaiken rauhassa hosumatta. Onneksi heräsin tarpeeksi ajoissa, koska en osannut päättää, että mitä laittaisin päälle ja miten laittaisin hiukset: auki vai kiinni? First impressions are important! Sitä paitsi, tänään siellä Enrolment-tilaisuudessa otettiin kuvat jokaisesta, koska saatiin meidän school-pass-hommelit. Ne toimii myös kirjasto- ja printti-kortteina.

Mitä pakkasin mukaan ekana päivänä. :)

Enrolmenttiin lähdin jo 9 maissa kotoota, koska arvelin, että siellä tulisi olemaan aikamoinen hässäkkä ja ruuhka. Koululle mulla meni kävellen eka metrolle ja sitten parin pysäkin matkassa about puol tuntia. ei tosiaankaan ole paha. En hirveästi välitä busseista ja metroista ruuhka-aikoina, joten mitä enemmän saan kävellen taittaa tota matkaa, se parempi. Saanhan myös siitä sopivasti liikuntaa ja ”raitista” Lontoon ulkoilmaa.

Holloway Road ja North Campus.

Enrolmentissa kävin eka deskillä A: missä tarkastettiin kuka olen ja mihin ohjelmaan kuulun. Herrasmies, joka mua palveli pahoitteli aluksi, että harmi kun Suomi ei kuulu EU:hun. Niin… Ettehän nyt vain sattumoisin sekoita Norjaan? Nojoo… Siitä siirryin sitten mua aluksi eniten ennalta jännänneeseen pisteeseen: Finances. Pelkäsin ihan sikana, että mun lukukausi maksun kanssa olisi käynyt joku kämmi tai sekaannus ja se ei olis menny läpi… Mutta olihan se sittenkin mennyt ilman mitää ongelmia. Saan jopa ens kuun lopussa 5% palautusta, koska maksoin koko summan kerralla. yay! Jos en laskenut ihan väärin, niin sehän on £300! Ei paha! Sen jälkeen siirryin itse enrolment/registration deskin luokse, missä tosi Simonin oloinen nuori mies (au pair perheeni faija) vähä naputteli ja kyseli kysymyksiä. Unohdin siinä jännittäessäni vähäksi aikaa syntymäaikani. Noh, mitäs tuosta. Saipahan deskin henkilökunta pienet naurut siinä soperrellessani.
Sitten kävin ottamassa photopassin kuvan ja sain passin heti käteen. yay!Viimeisenä pisteenä oli Letters-huone, mistä sai koululta viralliset kirjeet/todistukset: Council Taxin varalle (jos asuu yksin/pelkkien opiskelijoiden kanssa opiskelijoiden ei tarvitse maksaa council taxia. Tämä ei koskenut mua, koska jaan kämpän muidenkin kanssa…), Confirmation of enrolment (koskaan ei tiedä mitä kaikkea JAMK vielä multa haluaa todistukseksi)  ja sitten kirjeen pankille, mikäli haluaa avata pankkitilin. Pankki piti olla jo etukäteen valittuna. Mä siinä paniikissa pohdin hetken Natwestin ja Barclaysin välillä, päätyen lopulta Natwestiin, koska muistaakseni Matildalla on samalla pankilla tili ja Barclays on vanhojen ihmisten pankki… :’D noniin…

Pillerirasia

Sen jälkeen käväsin pari tuntii kotona lepäämässä ja syömässä. Iltapäivällä oli infosessio ja mulla onkin nyt ihan nuutunut olo, hirveesti uutta infoa ja muistettavia asioita. Onnistuin myös isossa auditoriumissa istumaan varmaan koko paikan ainoan suomalaisen viereen ja takana parin rivin päässä joku kolmas suomalainen jutteli joidenkin espanjalaisten kanssa. Päätin olla ihan hiljaa… Koska olen suomalainen. :D Siellä oli ehkä yksi toinen vaihtari, jonka kanssa voisin alkaa kaveeraamaan. Ihan hyvin kun meitä vaihtareita on se 125 tai jotain. Hyvää työtä Fanni…

 Kotiin ruuhkametrossa pari pysäkkiä matkustettuani nousin ylös Manor Housen metrosta ja lähdin kävelemään jo semi tutuksi käynyttä reittiä kotiin Finsbury Parkin vierellä. iltapäivä aurinko helotti ja iPodissa soi Amy Winehouse. Tuli tosi hyvä fiilis. Mä asun Lontoossa. Ei paha.

Tänään on siis ollut hyvä päivä. Puhuin äskön Mamin ja Noran kanssa Skypessä. Tällä hetkellä oon tuolla perimmäisessä nurkassa lavuaarin vierellä, koska siellä netti toimii parhaiten… Skype jumittaa silti vähän väliä. :( Nyt menen iltapesulle, ja siitähän tulikin mieleen. SE IDIOOTTI JOKA ON KEKSINYT EKOLOGISET, VETTÄ SÄÄSTÄVÄT POWERSHOWERIT JA SAI MYYTYÄ NE SUURIMMALLE OSALLE BRITTIKODEISTA, MINÄ VIHAAN SINUA. VIHAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!! Tän kämpän suihku on aivan kamala. Niin hirveä. Lämmintä vettä tulee kyllä, mutta se vedenpaine. Ihan hyvä muuten, mutta sitä ei ole. Vettä tulee pienenä liruna ja välillä kun hiuksista huuhtoo shampoosta, pitää ihan tarkistaa, että tuleeko sitä vettä edes enää. Peseytyminen kestää varmaan 3 kertaa kauemmin, tuon ihmisen suurimman mestarinäytteen ansiosta.

Noniin, ehkä mä nyt tästä rauhotun ja menen vain sinne noron alle pesemään pahimmat Lontoon loat iholtani. ;)

Pus pus!

Daughter of Murphy, aka. Fanki Darma

Ps. Murphyn vihreä paku päivysti päivällä mun ikkunan alla…

English Summary: I survived my first day and the enrollment! What a great, information packed day! I'm exhausted! Furthermore, I bought some new stuff form Primark that will keep me warm and cozy in this Tundra of a country. Lastly, whoever invented the fucking eco power showers and sold 'em to majority of English Homes can go fuck 'emself. grrrr.... I'm in London and it's basically great. Murphy is still babysitting me and it only takes me less than 30 minutes to school. :) nice!
Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti