keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Eka Koulupäivä

Eka päivä koulua takana.

Sunnuntailta.

Ja mulla on vähän tyhmä olo. Tai semmonen olo, kuin Hengellä oli vissiin sen jälkeen kun se oli hommannut taikamatolla Aladdinin ja Abun pois Ihmeiden Onkalosta.

"Olenko minä pässi?"

Aamupäivän tunti oli Sports Journalismia. Itsevarmana kyseinen tunti on London Metsin viimeisille luokkalaisille, eli kolmosille. Olin siis ainakin tarpeeksi kypsien tyyppien kanssa, mikä oli kivaa. Olin pelännyt että tulen joka tunnilla opiskelemaan 18-19 vuotiaiden brittiteinien kanssa. Hurraaa! Sports Journalism tunnilla oli pelkkiä nuoria miehiä. Ja pari tyttöä. Ja minä. Ja ehkä maailman kivoin maikka. Mun oli ollut pakko valita Fashion Journalismin ja Sports Journalismin väliltä ja mä päätin ottaa ensimmäisen mainitun, yksinkertaisesti koska arvelin, että siellä Fashion Journalism tunnilla olisi ollut pelkkiä kanoja. Plus, kilpailu muoti journalismissa on varmaan aika kammottavaa.

Ja jos joku Viivi Avellan mikälie voi olla urheilutoimittaja, niin miksen minäkin? Niin....

Mä olin ottanut ton Sports Journalismin vähän sellasena villinä korttina... Spontaanina valintana, kuinka vaikeaa urheilun raportointi voi olla? Mä seuraan semi uskollisesti uutisia ja luen urheilujuttuja. En vain muistanut, että jääkiekko (ja kaikki lajit joita mä hypetän) ei ole ihan niin iso juttu muualla kuin pohjoismaissa ja jenkeissä... Tuli jotenkin tosi tyhmä olo, kun kukaan muu tunnilla ei jakanut mun intohimoa. :D

Päinvastoin, pari poikaa vähän naurahteli kertoessani Espoo Bluesista ja SM-Liigasta.

Meillä oli leikkimielinen pop quiz urheilusta. 10 kysymystä, mun kaikki vastaukset oli väärin tai jätin tyhjäksi. Myönnän, en tiedä paljoa golfista, britti-urheilu legendoista, rugbystä taikka KRIKETISTÄ.

En vain tiedä.

Tunnin jäätävin hetki: opettaja kääntyi mun puoleen ja kysyi, mikä on mun kanta väittämään, että Intian Kriketti Liiga pilaa Kansainvälisen Kriketin muilta?

...Tota noin, voinko palata asiaan ensi vuosisadalla? Olin ehtinyt siinä tehdä tosi kattavan 2 minuutin taustatutkimuksen ja lukenut pari artikkelia rahanpesusta ja sopupeleistä, jotka toki tuomitsen, mutta siis here's the deal:

Test Cricket, mitä muualla maailmassa pelataan kestää 5 vuorokautta/ottelu. 5 VITUN PÄIVÄÄ PER MATSI. Ihan hullua. Intiassa matsi krikettiä kestää vain vuorokauden. Plus, Intiassa nuoret pelaajat saa todennäköisemmin mahdollisuuden pelata kuin esim. Briteissä.

Sanoin mielipiteeni ja sekunnin ajan luokassa oli hiirenhiljaista, sen jälkeen kaikki luokan jätkät kääntyy muhun ja alkaa papattaa yhtä aikaa, että kuinka kammottavaa on, että kriketin aikaa lyhennettäisiin, päivässä ei todellakaan ehdi nähdä tämän uskomattoman pelin luonnetta ja rakennetta ja siis, sama juttuhan olisi se, jos jalkapallo matsi lyhennettäisiin 90 minuutista 60 minuuttiin ja kentästä tehtäisiin tenniskentän kokoinen.

Noniiiiiiin, se tunti ei mennyt ihan niinkuin mä olisin halunnut. Mutta mulla oli ihan kivaa, vaikka olinkin aivan totaalisen pihalla noin 85% ajasta.

Ruokiksella kävin hakeen kanawrapin ja cokiksen Sainburysta, koska en löytänyt ruokalaa. Epäilen sen olemassaoloa... tai sitten se epämääräinen kahvila oli ruokala... Mä en ole varma. :D Kävin kans hakeen kirjeen pankille oikealla osoitteella! Yay!

Iltapäivän tunnit oli sitten Practical Journalismia. Se olikin sitten se perus-perus journalismi kurssi ja vaikutti taas melkein turhan tylsältä ja heppoiselta mulle... Maikkakaan ei ollut yhtä inspaava ja kiva kuin eka. :< Toivon, kun noi kurssit viel vähän elää tän viikon, et mut siirretään sen toisen maikan luennolle, mikä on samaan aikaan kuin toi. Ja kurssi on siis se sama. Jep. Uskon kyllä että siellä opin vähän rutiinia kirjoittamiseen ja kaikkia eri tekniikoita. Oli myös briiffi tosi mielenkiintonen keskustelu journalismista ja moraalista. Mä en taida haluta olla sellainen ammattilainen, joka koputtelee keskellä yötä jonkun ovelle ja kyselen kammottavia kysymyksiä joltain jonka tytär on just kuollut auto-onnettomuudessa. Yllättäen, sillä tunnilla oli muutama opiskelija, jotka sanoivat olevansa valmiita olemaan epäeettisiä, jos työ sitä vaatii... Gah, en tykkää näistä dilemmoista.

Mä nään jo nyt, et mul tulee oleen tosi paljon kotitehtävii ja itsenäisii kirjotus-tehtävii. Kiitän siis jumalia, että mul on maanantai ja tiistai vapaata. :')

Oli myös julkistettu sellanen tutkimus, missä selvisi, että London Metin journalisti opiskelijat on kaikkein tyytyväisimpiä ja menestyneimpiä journalistiopiskelijoita UK:ssa (tai ehkä se oli Lontoossa... Se oli ehkä sittenki Lontoossa. :D My bad!). Olen siis hyvissä käsissä. Tuli tosi hyvä fiilis, ja siis huomenna mulla on kuulemma kans tosi hyvä ja arvostettu nainen opettamassa kirjottamista. I'm so excited!

Ja huomenna on jo torstai. Askel lähempänä viikonloppua. whoop whoop!

Ei mulla nyt muuta ole tällä kertaa.

Tein ruokaa meidän kaasuhellalla ja totuin sen kanssa hääräämiseen taas aika nopsaa, täytyy sanoo, että voi vitsi miten nopsaa ja hyvää safkaa sillä tulee.

Eilisen dinner-daten antimia. Mua kiusasi pieni flunssan-poikanen. Tehtiin oikein tujua  thaikkuruokaa tulisen chilin, runsaan valkosipulin ja inkiväärin kera.


xo

Daughter of Murphy

Ps. Mitä menet Lontooseen juomaan? no Lapin Kultaa... Pakkohan sitä oli tilata, kun löyty listalta.

English Summary: First day of Uni... Like proper day... I'm amazingly awesome and win at life. And I know shitloads about cricket, golf and rugby... Also, I know who is the incredible Bob Beamon and what he did in Mexico Olympics in 1968. Do you?
Pin It Now!

5 kommenttia:

 1. Hahhaa.. vai oli sulla alla rankkaakin rankempi urheilu-sessio tänään :) Ps. Älä nyt vaihda ryhmää! Meillähän on niin huikeet näköalat ja kaikki siellä luokassa!!! Kamoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl aika eeppiset näkymät sieltä luokasta! :D Ja älä huoli, tuskin mä nyt oikeasti jaksan vaihtaa sitä luokkaa ja maikkaa, eli ens viikol samaan aikaan samassa paikassa viimestään taas! ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista