tiistai 20. marraskuuta 2012

Movie Freak

Nyt on kuulkaa sellainen fiilis, että oksat pois.

Se joka löytää eka Funny Girlin saa pisteen!

Käytiin tänään tsekkaan Victoria and Albert Museumin erikoisnäyttely: Hollywood Costumes. Tää näyttely on tilapäinen ja on Lontoossa enää tammikuun loppuun ja tää kuukausi onkin jo loppuunmyyty, että nyt ihmiset nopeasti varaamaan paikkanne, tätä näyttelyä te ette halua missata!

http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/exhibition-hollywood-costume/

INDY! <333
Näyttelyyn piti siis varata liput etukäteen tietyille timesloteille ja hinta oli sen noin 10 puntaa.

The Seven Year Itch: Marilyn Monroe - The Girl

Enemmän kuin sen arvoinen pläjäys. Valitettavasti kuvaaminen oli kielletty ja mä olin muutenkin niin tärinät päällä siellä näyttelyssä, etten pystynyt alkaa sniikki-kuvaileen niitä kostuumeja, plus en todellakaan ois voinu antaa niille niiden kokonaisuuksien vaatimaa tasoa joillain hämärillä kännykkäkuvilla.

Lisäksi pukuja oli höystetty lukuisin kommentein ja muutamilla videoilla ohjaajilta, puvustajilta ja näyttelijöiltä itseltään. Taustalla pauhasi eeppinen leffamusa, ja kaikkihan tietää että mä rakastan elokuvamusiikkia.

Siellä on Maria Antoinettee, Kuningatarta, Shakespiere in Lovea, Elizabeth ensimmäistä ynnä muita rinsessoja...... ;_;
Oon aivan sanaton ja pakahtunut ja haluaisin katsoa sata eri leffaa just heti nyt, mutta istun tässä läppärin kanssa sormi suussa, koska en vain osaa päättää mistä leffasta aloittaisin.

Brokeback Mountainista tiedän nyt sen verran että Enniksen plyesteri-paita ei voinut olla puuvillakangasta, koska se ei olisi oikein symboloinut näiden kahden rakkautta. Viimeisellä yhteisellä reissulla ollut ruutupaita (siis polyesteria) muuten puvustajan mukaan symboloi ulkonäöllään näiden kahden miehen suhdetta. Mulla meni aikoinaan tää vähän ohi kun katsoin leffaa, mutta cool, anyway...

Siellä oli kaikki suurimmat leffahistorian ikonien puvut ja kostuumit... Siis kaikki mitä vaan voisi kuvitella ja odottaa tällaiselta näyttelyltä.Siis ihan kaikki!

Titanic: Kate Winslet - Rose DeWitt Bukater (myöhemmin Dawson)


Ei ollut kauhea ylläri, että mikä oli yksi mun lemppareista tässä näyttelyssä!

Titanic, Seven Year Itch, Ihmemaa OZ, Kill Bill, Matrix, Batman, Catwoman, Shakespeare in Love, Moulin Rouge, Black Swan, Brokeback Mountain, Mamma Mia... Darth Vader! Jack Sparrow! Sweeney Todd! Terminator! Indiana Jones!

Matrix: Keanu Reeves - Neo


Siis mua itkettää vaan jo kun ajattelen niitä kaikkia pukuja mitä näin tänään! >.<

The Circus:Charlie Chaplin - a Tramp (Hiukan lyhyt mies Chaplin-veikkonen!)
Oon kyl niin yks urpo ja leffafriikki...

Taxi Driver: Robert De Niro - Travis Bickle. Ehkä maailman komein mies. Siellä pyöri sellainen video, missä Robert De Niro ja Meryl Streep keskusteli puvustuksen tärkeydestä ja siin videolla Robert herkisty niin selkeesti ja se oli niin sydäntä raastavaa. Olisin vaan halunnut hypätä sen ruudun läpi ja halata sitä miestä. Ihana. <3
Look at that face! <3

Löysin myös inpsiksen mun linnan juhlat pukuun, sit joskus kun saan sinne kutsun tehtyäni jotain hienoa ihmiskunnalle. puku on elokuvasta the Bride Wore Red ja näyttelijätär oli Joan Crawford. Haluisin tommosen mekon, mutta eri värisenä... Valaistuksesta riippuen toi mekko oli mustan ja tuhansien rubiinien värinen. Mä haluisin ehkä mustana (ylläri) tai vihreänä (ylläri).Melkein alkoi kans vähäse harmittaan, etten itse ole näyttelijä... Tai ohjaaja tai elokuvantekijä ylipäätään...

102 Dalmatialaista: Glenn Close - Cruella de Vil


Mutta siis oikeasti, mä olen ihan ällikällä lyöty. Koko kotimatkaki meni ihan sumussa (saatto kans johtuu siitä, että mulla oli kamala nälkä!)

The Philadelphia Story: Katherine Hepburn - Tracy Lord, Breakfast at Tiffany's: Audrey Hepburn - Holly Golightly  ja alkuperäinen "little black dress" ;)

Ainut miinus näyttelyn valaistukselle. Toki hämyisät valot loivat tunnelmaa, mutta mä olisin mielelläni nähnyt yksityiskohtia paremmin joistakin kuvista... Plus, jotkut puvut näytti tosi halvoilta ja rumilta niissä valoissa. Varsinkin kun elokuvissa ne näyttää iha erilaisilta. Valaistuksella on niin iso osa kokoanisuudessa, ettei mitään rajaa! Muistan kuinka maskeeraus-koulussa aina puhuttiin, että puvustajan ja maskeeraajan on pakko tehdä tosi läheisesti töitä myös produktion valaistus-osaston kanssa. So true!

Mamskun esikuvat. :D

Että sellaista tänään! :)

xo Daughter of Murphy

KUVAT:
Entertainment.ie: http://entertainment.ie/photos/The-Hollywood-Costume-exhibition-at-the-VA-Museum-London/3262.htm#!img=0
Culthub.com: http://www.culthub.com/2012/10/the-va-proudly-presents-hollywood-costume/10563
Pin It Now!

2 kommenttia: