maanantai 21. tammikuuta 2013

Avokados Salados ja Kanados Mexicanos

Että mä olen hulvaton.

Eli kyllä vain, Vastusteluista ja toiveista huolimatta Masterchef Fanki Darma on taas ottanut ylivallan ja laatinut teille uuden reseptin.


Tällä kertaa esittelen teille ehkä maailman helpoimman ja aika terveellisen aterian. Sen tekemiseen menee kirjaimellisesti varttitunti ja syömiseen se toinen. Eli olette takaisin pyörän selässä puolessa tunnissa. Mikäli teillä siis joku muu kuin syöjä itse tiskaamassa.

Itse laitan tän satsin aina silloin, kun mulla on kamala nälkä ja haluan jotain helppoa, nopeaa ja maittavaa. Varsinkin, jos mulla on sellainen olo, että olen syönyt huonosti viime aikoina ja haluan syödä jotain hiukan kevyempää.


Tarvitset & Ohjeet (et voi oikeasti epäonnistua tämän annoksen kanssa)


Kanafileita tai suikaleita tai niiden välimuotoa, kukkurallinen kirskikkatomaatteja, kurkkua kiva siivu, punasipuoli, avokado, paprika, jokin meksikolainen maustesekoitus (helpottaa kiireessä) ja suolaa&pippuria&öljyä. Lisukkeeksi kelpaa suolatut tortilla chipsit.

Aloita pika-marinoimalla kanat. Laita noin 1/4 mausteseosta ja öljyä lautaselle ja sormin levittele ja kierittele kanafileet öljyssä. Jätä seisomaan siksi aikaa kun valmistat salaatin.

Muistakaa hei ehdottomasti pestä huolellisesti kädet saippualla ja kuumalla vedellä käsiteltyänne raakaa kanaa!
Viipaloi kurkut ja tomaatit


Heitä viipaloidut kasvikset sen jälkeen johonkin kipposeen. Sen jälkeen leikkele avokado kuutioiksi.

Heitä avokadot sen jälkeen tomaattien ja kurkkujen sekaan.Sekoittele iloiseksi salaatiksi ja lisää sekaan hiukan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.


Sen jälkeen kuutioi paprika


Ja sitten punasipuli


Vinkki punasipulin leikkuuseen: Leikkaa sipuli seuraten sen omia juovia (ks. Kuva). näin leikatessasi vaakaan saat vaivattomasti symmetristä, nättiä ja samankokoista silppua. Tai siis, ainakin teoriassa...Sitten lämmitä pieni tilkka öljyä pannulla ja paista kanafileitä 3 minuuttia.3 minuutin jälkeen (sähköliedellä voi mennä hiukan pitempään) lisää silputtu punasipuli ja kuutioitu paprika...


Lisää vielä 1/4 maustepussin sisältöä ja hiukan suolaa ja pippuria, mikäli susta tuntuu siltä.


Paista vielä noin viisi minuuttia, tai kunnes kanat ovat kypsiä.


Tarjoile mieluisesi ruokajuoman kera ja suolattujen nachojen kanssa. Nannaa!


On todella virkistävää ja mieltä ylentävää syödä värikästä ruokaa. Ikään kuin tuntuu siltä, että syö terveellisempää ruokaa. Siitä tulee vain niin paljon parempi mieli, kun annos on visuaalisesti kaunis ja värikäs.


Kertokaa ihmeessä, jos kokeilitte tätä reseptiä. :)

Mä lähden tästä nyt valmistautumaan Maggien tän iltasiin läksäreihin.

xo Daughter of Murphy

Ps. Sori vähän huonot kuvat, oli tosi pilvinen päivä ja en jotenkin saanut kameraa toimimaan yksiin kanssani.
Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti