torstai 10. tammikuuta 2013

Nobody Can Fix Me if I'm Part of The Problem

Hellous!

Näin viime yönä tosi voimakkaan unen. Voimakkaalla tarkoitan sitä, että näin unessa tosi vahvoja symboleja, jotka selkeesti symboloi jotain tosielämään liittyvää, jos siis uskoo unien tulkintaan. Henkilökohtaisesti olen pitkään ollut tosi innostunut unien symboliikasta. Näen tuollaisia unia, jotka selkeästi ovat jotain merkkejä tosielämästä ehkä kerran pari kuussa.Pidän nyrkkisääntönä sitä, että alan tulkitsemaan vain sellaisia unia, jotka oikeasti muistan ja jotka jäävät mieleen pyörimään aamun aikana. Eli mulla ei ole koskaan ollut mitään vihkoa ja kynää sängyn vieressä, johon voisin nopeasti kirjoittaa unet ylös. Unikuvathan tuppaavat nopeasti unohtumaan ja haalistumaan.

Haalistuneista kuvista yleensä ne voimakkaimmat kuvat jää mieleen kaivertamaan ja ovat oivimpia ennusmerkkejä, varoituksia alitajunnasta tai ilmentymiä.Sellaiset unet, jotka oikeasti ovat viestejä alitajunnasta nähdään yleensä aamukolmen ja -seitsemän välisenä aikana, jolloin ruoansulatus on päättynyt ja keho kuin mielikin ovat rentoutuneessa tilassa.

Unella ei ole oikeastaan mitään ennustus arvoa mikäli:

 1. jos sen näkee nukkumisvaiheen alussa
 2. jos sen syynä on ruoansulatushäiriö tai sairaus
 3. jos unelle löytyy jokin järkevä ulkonainen peruste, kuten esimerkiksi melu, lämpötila tai nukkuma-asento
 4. jos sen syynä on jokin mieltävaivaamaan jäänyt kirja, televisio-ohjelma tms.
 5. jos uni koskee edellisen päivän tapahtumia
Unista toisille puhuminen on yleensä aivan tajuttoman tylsää. Kuinka moni on jo siinä vaiheessa virittäytynyt omalle kanava Z:talle siinä vaiheessa kun frendi aloittaa kertomuksensa: "Mä näin viime yönä iha hillitöntä unta..."

Silti, mä nyt nopsaa recappaan sen mun viimeöisen unen avainkohdat:

Olin mökillä isän ja Noran kanssa. Oli myöhäinen syksy ja olin ollut metsässä tekemässä jotain koko päivän. Tajusin mökillä, että olin unohtanut metsään mummini vanhan puisen pillerirasian, jota käytän korvatulppien säilytykseen. Olin vissiin jättänyt mättäälle myös vaseliinin ja jonkun kolmannen mitättömän, mutta mulle korvaamattoman arvokkaan tavaran. Kohta oli jo tulossa pimeä ja mun oli pakko hakea noi kallisarvoiset talismaanit äkkiä sisään, ennenkuin menettäisin ne. Varsinkin se pillerirasia oli pakko jostain syystä löytyä.Juoksin takaisin sinne metsään, missä muistin että olin aiemmin leikkinyt. Löysinkin paikan aika helposti. Se mätäs oli hetkessä muuttunut soiseksi ja niitä mun tavaroita ympäröikin nyt suurehko vesilätäkkö/suonsilmä. Se vesi oli sameaa, pikkuroskan peittämää ja liikkumatonta. Ihan kuollutta ja hapetonta.

Yritin kurottaa niitä tavaroita sen veden yli, mutten ylettänyt. Tajusin, että mun on pakko kastautua, päästäkseni mättäälle. Veteen hypätessäni tajusin, että se vesi oli paljon syvempää kuin olin olettanut. Samalla, kun hyppäsin sinne, se pieni lätäkkö muuttu uima-altaan kokoiseksi lammeksi.Seuraavaksi huomasinkin, että mun kallisarvoiset tavarat oli veden pohjassa. Mun oli pakko siis pistää pää pinnan alle ja sukeltaa hakemaan ne. Se vesi ei ollut mitenkään älyttömän kylmää, mutta mua ällötti, koska se oli niin likaista. 

Sukelsin, mutten saanut otetta niistä tavaroista. Pintaan noustessani sen lammen reunat oli noussut älyttömän korkeiksi harmaiksi seiniksi. Mun olisi siis tosi vaikee nousta ylös sieltä vedestä. Samalla tajusin, että veteen oli ilmestynyt väreilevä pyörre, joka liikkui mua kohti. Oletin, että siellä pinnan alla liikkui jokin mua kohti. Luulin, että se olisi ollut joku vesimittari (se ötökkä), mutta sukelsin katsomaan varmuuden vuoksi.

Veden alla hampaat irvessä mua kohti sukelsi susi.Siinä kohtaa tuli vähän sellainen, että monia asioita olen uneksinut, mutta susi on kyllä ensimmäinen laatuaan. 

Mun unet harvemmin ns. yllättää mut. Tavallaan niissä on aina (olisipa ne kuinka ahdistavia tai pelottavia) jotain tuttua. Vaikka jotain yllättävää tapahtuiskin, sillä onhan ne kuitenkin mun aivojen tuotosta. Tuo viimeöinen susi tuli kuitenkin aivan puskan takaa.

Muistaakseni menin siitä niin jäihin, että kehitin unessa itselleni siihen seinään jonku sisennyksen, jonka kautta sain itteni nostettua käsipelillä pois. Keksin myös jonkun typerän kepin jolla muka sain kalastettua sen pillerirasian (muut talismaanit jätin lampeen) turvaan.

Tän jälkeen se uni muuttu selkeästi seuraavaan unikuvaan.

Noniin, symboliikkaa. No mun mielestä pillerirasia, vesi ja susi olivat tuon unen voimakkaimmat ja mua itseäni puhuttelivimmat elementit.

RASIA: Voi symboloida sitä, että unennäkijä yrittää suojella tai säilyttää jotain aspektia itsestään. Rasia symboloi myös rajoituksia, vaistonvaraista luonnetta ja tuhoisia impulsseja. 

VESI: Vesi kuvaa elämää ja sen sanotaan myös liittyvän tunteisiin, elämän koko tunnekirjoon. Likainen vesi kertoo huolista ja ongelmista, kirkas vesi lupaa onnea, terveyttä ja hyviä aikoja. Jos vesi on tyyntä taikka virtaa rauhallisesti, on luvassa sujuvasti soljuvaa elonkulkua. Myrskyävä vesi taikka tulvat kehottavat kiinnittämään turvavyöt, rankempaa menoa on tiedossa.

SUSI: Jos unessa näkee suden, kannattaa kiinnittää huomiota sen vointiin ja käytökseen. Terve, kaunis ja rauhallinen susi kuvaa unennäkijän itsenäisyyttä, itsevarmuutta, hyvää elämänhallintaa. Jos unen susi on sairas, huonokuntoinen tai vihainen, on unennäkijän elämässä hankala aika ja elämä tuntuu olevan ehkä liiaksi muitten käsissä. 

Merkintöjä: 
 • Vesi on mulle tosi ominainen elementti, olen aina rakastanut uintia ja vedessä peuhaamista. Sukeltaminen pinnan alle on niin rauhoittavaa; kaikki muu on tavallaan äänettömällä. Kuulen pelkästään oman kehoni äänet; hengityksen ja sydämensykkeen, veden kohinan korvissa ja omat ajatukseni  pääkopassa. Ihanaa. Mikään ei ole niin rentouttavaa, kuin kuohuavan meren ja aaltojen katselu... Tai tyynen järven pinnan peilaus. Ah. On siis omituista, että vesi oli tässä unessa niin pelottava ja uhkaava tekijä. Jos nii niin vaan voi vedestä sanoa, se lammen vesi tuntui kuolleelta. Se oli todella pelottavaa.
 • Rasian symboliikka kuulostaa ihan tutulta jutulta, eikös me kaikki tavallaan sullota suurta osaa identiteetistämme pieneen rasiaan ja pidetä minuutta salassa ulkomaailmalta? Se, että olin hukannut sen pilleriboksin unessa ja se ahdistus, minkä sen puuttuminen aiheutti sen sijaan on aika mielenkiintoista. Ehkä pelkään, että olen päästänyt liikaa itsestäni esille  ja koen, että tarvitsen jonkin sorttisen ns. rasian, mihin sulloa kaikki fiilikset, jotka on liian henkilökohtaisia? En osaa oikein avata tätä sen enempää, tuntuu että vastaus on ihan naaman edessä, mutta väsyneellä mielellä tän pyörittely aiheuttaa enemminkin päänsärkyä kuin oivalluksia.
 • Susi unessa oli selkeästi aggresiivinen ja aikeissa purra mua. Hassua on se, että mun mielestä mulla pyyhkii tällä hetkellä aika hyvin elämässä ja ei ole valittamista. Myöskään en koe, että mun elämä olisi tällä hetkellä liiaksi muiden ihmisten käsissä. En oikein osaa tätäkään avata, mutta paljon pohdittavaa se on symbolina herättänyt. Susi ei ole ennen viime yötä ilmentynyt mulle minään kovin pelottavana hahmona, pikemminkin arvokkaana ja ystävällisenä.
Että sellaista. Unet on kyllä niin mielettömän mielenkiintoisia, että niistä riittäisi puhuttavaa vaikka millä mitalla, mutta taidan nyt lopetella. Tuli ihan kauhea uupuminen, syötyäni raskaan aterian aika myöhään ja sitten kävinkin suihkussa. Plääh, taidan mennä sänkyyn vähän lukemaan tai kattelemaan leffaa.

Toinen juttu, mikä mua kyllä väsytti ihan kunnolla oli se, että autoin tänään Photoshop ja ICT-Skill amatööriä (koska mähän oon oikea wizardi JAMK:in parin opetussuunnitelmaltaan hämmentävän kurssin jäljiltä) uudistamaan sen blogin ilmettä. Eli siis vaihettiin vähä asetuksia ja väsättiin uus banneri, hurraa! :D Käytiin samalla taas perus-hemmottelu-costa coffee-vierailulla: Panini (harmittaa, että Costalla ei oo enää joulun erikoispaninia Karpalo-Briejuusto-herkkua), puolikas mustikkamuffinsi ja cappucino. Yum yum!


Tiedättekö sen Photoshop ripoff ohjelman "SumoPaintin"? Se on ihan kamala. Meni sellaseen hommaan joku tunti, minkä olisi photoshopilla saanut tehtyä vartissa. Ärsyttävää!

Menkää toki antamaan Iitulle palautetta sen uudesta ihanasta bannerista (Tissit tiskiin, Iitu! Sori, mun oli pakko.) http://iitu-lifeisaholiday.blogspot.co.uk/

Ainiin, eilinen eka koulupäivä meni tosi hyvin, vaikka olinkin vähän hysteerinen vietettyäni edelliset neljä päivää hibernoiden yksikseni.

Mulla oli myös viimeinen varsinainen Sports Journalism tunti, mikä tuntui vähän surulliselta. Mä niin pidin siitä ryhmästä. Oli iha hassu olo, ku käveltiin porukalla ulos luokasta ja käytäviä pitkin kun samoiltiin kohti pääuloskäyntiä, porukkaa vaan putoili pois; yks käänty vasemmalle, toinen oikealle, kolmas meni jonnekkin tapaamiseen, joku toiselle tunnille. Lopulta mä seisoin yksin koulun edessä ja teki mieli tehdä John Benderit Breakfast Clubin lopusta ja nostaa nyrkki pystyyn voiton merkiksi.xo Daughter of Murphy

Uni-jutun Lähteet:
http://www.hedelmapuu.com/index.php?option=com_alphacontent&section=11&ordering=8&limit=10
http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=12277.0
http://thedreamwell.wordpress.com/2009/01/09/dream-symbols-animals-the-wolf-wolves/

Kuvat (arvostatteko?):
Pinterest
Tumblr
Pin It Now!

5 kommenttia:

 1. Hassua, koska mulla unissa AINA, siis ihan poikkeuksetta on "pahiksena" karhu. Ja aina poikkeuksetta koitan juosta sita karkuun taikka kiiveta puuhun. Susi on mullakin aina ollut aika ylvas, sellanen eramaan erakko, jota kunnioitan. Olisi kylla hassua jos se olisi uhkaava.

  Mita karhu tarkoittaa? (olet selkeesti guru kaikessa nakojaan).

  Aika villi uni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi villi. :D

   Mut ei kyl iha yhtä villi kun sun uni! Mä oon sellainen google+uni-guru, et ei mitään rajaa. Karhu itsessään on tosi vahva symboli. Se symboloi äidillisyyden ja vaikutusvallan teemoja. Sanoisin että vihamielinen karhu, jota naispuolinen unennäkijä juoksee karkuun merkitsee ilmeisesti sitä, että kannattaa kattoa aika tarkkaan kavereita ja millaisessa seurassa on liikuskellut viime aikoina, jollain läheisellä ihmisellä (mahdollisesti miespuolisella) ei välttämättä ole ihan puhtaat jauhot pussissa ja niillä voi olla jotain taka-ajatuksia tai suunnitelmia sun pään menoksi. Ilmeisesti alitajuntasi on vaistonnut tommosia fiiliksiä josta kusta ja kehottaa sua unessa valppauteen. ^_^

   Täs on kans vissiin iha hyvä sanoo, et ne karhut tuskin liittyy ainakaan muhun millään lailla. :D hihii... Mä haluun vaan olla sun kaveri, enkä halua sulle mitään pahaa!

   Poista
  2. .... .... we need to talk ... otso :D

   eikai. mä alan aina kertoo sulle mun unista siis ilmeisesti niin saat tulkita ne!

   Poista