keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Mama Lontoossa Part 3


Äiti tuli käymään viime maanantaina mun luona täällä mun linnoituksessa. Hän totesi jo universaaleiksi käyneet faktat mun huoneesta; se on iso, viihtyisä ja kylmä kuin pakastin. Itse olen jo varsin karaistunut, enkä pahemmin välitä kylmästä, varsinkaan vielä siinä vaiheessa päivää. Äidin olisi pitänyt tulla kylään iltapäivällä, silloin täällä on välillä niin kylmä, että joudun pitämään kahta hupparia, aamutakkia, kuumavesipulloa paidan sisässä ja hanskoja koneella naputellessani sormieni lämmikkeenä. 

Vähän hankala on aina silloin alkaa vääntämään mitään huumoria yhtään mistään. 


Käyskenneltiin hiukan mun naapurustossa.Ei kovin kauniissa kohdassa pysähdytty ottamaan kuvia.


Syötiin meillä lounasta ja sen jälkeen käväistiin mun lähellä sijaitsevassa ostoskeskuksessa. Meillä oli illalla musikaali luvassa, joten oli jotenkin hankala rakentaa päivän aikataulua sen ympärille. Eli meidän time management feilasi ihan täysillä tuona päivänä.


Hiukan shoppailtuamme matkustimme takaisin äidin hotlalle päin. Iltapäivän hiljaisessa bussissa äiti innostui valokuvaamaan. Ilmeisesti hän halusi saada samaan kuvaan minut (fokuksessa) ja mahdollisimman monta punaista linja-autoa. Ja ihmiset kysyvät mistä mä sain mun outo-geenin? Ja mistä mun autistinen isosiskoni on kehittänyt bussi-fetissinsä?
Tietenkin me siis melkein myöhästyttiin tuona päivänä siitä ainoasta asiasta, mihin meidän piti ehtiä. Ainahan siinä käy niin kun on turistina. Jouduin sitten hoputtamaan meitä valmisteluissa. Kaupungissa ei tietenkään juuri silloin, kun on kiire meinannut löytyä mitään sopivaa ruokapaikkaa. Super ärsyttävää! Ja siinä käy aina niin. Kun on nälkä ja kiire, palvelu tökkii ja ravintoloita ei näy mailla eikä halmeilla.


Päädyttiin johonkin Espanjalaiseen tapas-paikkaan, mihin en kyllä toiste mene. Toisaalta, törmättiin Timo Soiniin siellä (sehän teki viime viikolla sen kohu-haastattelun BBC:llä). Että mene ja tiedä. Meidän ruoka ei ainakaan ollut mistään kotoisin.


Lopulta päädyttiin ihan ajoissa teatterille ja kerettiin jopa ottaa alkudrinkit!Mentiin katsomaan Rock of Ages musikaalia. Suosittelen lämpimästi. Ehdottomasti paras musikaali, minkä olen Lontoossa nähnyt! Mieletön casting ja kukapa ei nyt rakastaisi kasari rokkia?


Äitikin, joka ei välitä rock-musiikista tykkäsi ja lauloi mukana. Tai ainakin bailasi ihan kybällä mukana.


Mun täytyy myöntää, että pidin musikaalin pohjalta tehdyn elokuvan juonesta enemmän. Mutta mä nyt olenkin vähän outolintu. Tämän musikaalin voisin muuten myös mennä katsomaan uusiksi. Queen musikaalin "We Will Rock You":n olen nähnyt varmaan kolme kertaa jo.

Mun kuume nousi jo tuona yönä tosi korkeeksi, joten seuraavan päivän kuvissa varmaan saatatte nähdä kipeän kiillon mun silmissä. Pahoittelut tuosta, en voinut sille mitään, enkä ketään muuta voi syyttää. Olen normaalisti se tyttö, joka pitää aina viimeiseen asti keväisin talvitakkia päällä. Siis olen se, joka vetää Vappuna pilkkihaalarit jalassa. No okei, vähän liioittelin, mutta oikeasti. Ärsyttää, että kerrankin kun otin nahkatakin käyttöön aiemmin, niin sain tämmöisen typerän kuumeen. Siitä on jo yli viikko ja mulla on edelleen vähän huono olo. Mitä siis opimme? ;)


Anyway, tiistaina äiti hemmotteli ja oli ostanut mulle aamupalaksi Costan herkullisen mustikkamuffinsin (ehdoton lemppari) ja cappucinon. Ihana mama!


Ostettiin isosiskolleni kortti (kaksi punaista Lontoon bussia) ja postitettiin se matkalla British Museumiin.


Meillä oli hurjan hauskaa British Museumissa, eikä mua tällä kertaa pysäytetty epäiltynä siitä, että olen todellisuudessa pikku terroristi Suomesta (long story). En myöskään tällä kertaa esiintynyt omistuisesti.


...Paljoa.Äiti ei välttämättä kauheasti tiedä Antiikin Kreikan arkkitehtuurista, mutta pilareista se tietää jostain ihmeen syystä vaikka minkänmoista nippelitietoa.Voi äiti... :D


Oltaisiin haluttu mennä katsomaan yksi erikoisnäyttely, Esihistoriallisen luolataiteen näyttely, mutta se oli aivan täyteen buukattu, koska se oli juuri äskettäin avattu. Huomattiin nopeasti, että sinne näyttelyyn oli myös aivan mahdotonta sniikkailla sisään ilman pääsylippua. ;) Haluan ehdottomasti käydä siellä näyttelyssä vielä tän kevään aikana!Sitten vähän Egyptiä! Ja turvonneita nuhaneniä...


Kyllä ne Muinaiset Egyptiläiset jotain jostain tiesivät... Kissoja palvovaa kansaa: niillä ja mulla oli paljon yhteistä. Sitä paitsi, jos mäkin olisin jonkun sivilsaation keksinyt, niin todellakin olisin pistänyt sen kansan kirjoittamaan hieroglyfien kaltaisilla merkeillä ja symboleilla. Nerokasta!Sitten saivat vanhat savikolpakot ja kultakolikot riittää meille...
Tai melkein, oli vielä yhden mysteerin tarkastelun paikka...


...Mikä on Pääsiäis Saarten Herra ja Rouva Kivi Möllyköiden salaisuus? Kuka ne on sinne tuonut? Milloin? Miksi? Mitä? Häh?

Itse uskon vahvasti Alieneihin. Kaikki muut teoriat ovat täynnä usean tonnin painoisten kivipatsaiden kokoisia reikiä, eivätkä pysty selittämään asioita tarpeeksi. Eivät ainakaan mulle!

British Museumin jälkeen mentiin lounaalle Sohoon Pho-keitolle. herkullista ja saivat mut tuntemaan oloni paljon paremmaksi, kiitos ekstra määrälle valkosipulia, yrttejä ja limeä.Äiti epäili vahvasti, osaisiko se syödä keittoa aasialaisittain tikuilla, mutta hyvinhän se meni hetken harjoittelun jälkeen.


En kuitenkaan menisi ensitreffeille syömään phota.


Lounaan jälkeen mentiin iltapäiväksi Topshoppiin koluamaan sen värikkäitä rekkejä. Ostin äidille synttärilahjaksi siniset discopantsit. :3 Olen ihana tytär!

Illalla mentiin äidin lähipubiin yksille, mutta mulla oli niin kipeä olo, että mentiin takas äidin huoneeseen. Kävin lämpimässä suihkussa ja nautin hotellin hyvästä vedenpaineesta. Sen jälkeen makoilin maman kanssa sängyssä loppuillan ja nautin läheisyydestä. <3

Keskiviikkona käytiin London National Galleryssä. Äiti rakastaa taidetta, joten tuo näyttely oli niin täydellinen viimeinen spotti Lontoossa. Siellä ei luonnollisesti saanut kuvata, joten keskiviikolta mulla ei ole enää kuvia.

Iltapäivällä vein äidin takaisin Heahtrowlle ja jätin itkuiset jäähyväiset rakkaalle äidilleni. Olen niin onnellinen, että äiti tuli käymään täällä mun luona, vaikka pitkään näytti ja vaikutti siltä, että aika ja raha ei antanut periksi.

Olen niin onnelinen, että sain nämä muutamat päivät viettää kahdestaan äidin kanssa. Onhan se aika ainutlaatuinen tilaisuus. En mä ole ennen "matkustanut" kunnolla äidin kanssa. Joskus haluan vielä mennä täysin turistina äidin kanssa johonkin kohteeseen. Ehkä Pariisiin tai Roomaan.

xo D o MMom came to visit me last Monday to my fort. Although she did think that my room was big, comfy and airy, it is way too cold. Old news, I say! I don’t even notice it anymore. Then again, it is a norm to me to wear 2 hoodies, bathrobe and stick a hot water bottle under my shirt. It’s normal to wear mittens when I type away on my laptop.

On Monday evening we went to see a musical, Rock of Ages. It was absolutely brilliant! I loved the cast! But I did kind of prefer the movie version of the story-line. Call me a weirdo!

On Tuesday we went to check out the British Museum. It was a lot of fun, as you can see on the pictures! Then we went for a warming lunch to Soho. Pho-soup, the newest trendy it-food was just as good as it looks. I loved it. Mom liked it too, and we both survived our huge bowls of warm noodle soup with the chopsticks!

After that we went to Topshop and I bought mom blue discopants to celebrate her birthday. I’m such a great daughter!

That evening we didn’t do anything special, went for drinks on mom’s local pub and then cuddled in her room. I was feeling very feverish and even a warm shower and good water pressure did not help.

On Wednesday we went to London’s National Gallery and mom loved it. I think it was one of her highlights of London. She loves classic art.

After that I took her safely back to Heathrow and bid her tearful farewells.

I’m so happy my mom came to visit me after all… We had great time together and I’m going to remember those few days for the rest of my life. Can’t wait to go for a proper tourist-holiday with her in the future. Perhaps to Paris or Rome?

xo
Pin It Now!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Vitsit teitte kaikkee kivaa :) mut aijai se mustikkamuffinssi näytti hyvältä! Ja teijän thaikeitot ;) mmmm.. nice

  - Hansbeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin ehdittiin kyllä puuhastella. :3 se keitto oli herkullista!

   Poista
 2. Mä voin lähtä sun kaa kattoon luolataidetta? T: Tiina-joka-on-kohta-siellä!

  VastaaPoista