tiistai 12. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä: Top 5 Leffat

Onko nuppi jumissa Ystävänpäivän takia? Vituttaako? Masentaako? Haluatko paremman mielen? Hei, kaikki on ihan hyvin. Ainakin nyt. Varsinkin nyt, kun päätit kurkistaa tänne blogiini. Olen sinun juntturaasi helpottaakseni luonut tämän postauksen. Nimittäin, olen koonnut mielestäni viisi parasta leffaa ystävänpäivän teemaa kunnioittaen

Yritin vähän etsiä jotain muuta kuin perus Romanttisia Komedioita (no niitähän nämä vähän kaikki on, mutta jotain muuta kuin Uneton Seattlessa).

1. Midnight in Paris

Midnight in Paris on Woody Allenin viime vuosien leffoista ylivoimaisesti paras. Se on aistillisesti kauniisti kuvattu ja äänitetty rakkauden julistus Pariisille. Yleensä aika ärsyttävä Owen Wilson sopii leffan päärooliin kerrankin erinomaisesti. Näyttelijän maneerit menneitä aikoja ihannoivalle Hollywood koneiston käsikirjoittajalle/wannabe kirjailijalle sopivat kuin taulu Louvreen.Päähenkilö törmää vahingossa jonkinsorttiseen reikään aikajatkumossa ja löytää itsensä 1920-luvun Pariisista joka yö. Pariisi, taiteilijoiden ja kirjailijoiden paratiisi auttaa päähenkilöä löytämään aivan uusia puolia itsestään ja huomaamaan kuinka epätyydyttävää elämää hän todellisuudessa elää.Itsekin olen Gilin (Wilson) kanssa samaa mieltä siinä, että 1920-luvun Pariisi olisi ollut parasta aikaa elää. Mun kirjailija-fanityttöni spazzaa tämän koko leffan läpi. Midnight in Paris onkin ehdottomasti yksi lempileffoistani. Olisin niin kovaa bändäröinyt Ernest Hemingwayta, mikäli olisin elänyt samaan aikaan tyypin kanssa.Ystävänpäivän kannalta leffa on erinomainen, koska Pariisi rakkauden kaupunki ei ole saanut nimeänsä sen takia, että kaikki rakastavaiset diggaa kaupungista. Ehei, Pariisi on rakkauden kaupunki, koska Pariisi inspiroi ja saa ihmiset rakastumaan itseensä.Myös Gilin (Wilson) ja hänen kihlatun Inezin (Rachel McAdams) suhde on aikamoinen pähkinä purtavaksi näin Ystävänpäivänä. Inez on ehkä realistisella tavalla epämiellyttävin hahmo koko elokuvahistoriassa. En vain voi käsittää, miten Gilin kaltainen hömelö ja Inezin kaltainen huumorintajuton, piikittelevä, kaavoihin kangistunut ilkimys-realisti ovat saattaneet päätyä yhteen? Missä vaiheessa on aika luovuttaa ja todeta, että molemmilla osapuolilla on paha olla parisuhteessa?

2. What's Your Number?
Chris Evans ja Anna Faris ovat ehdottomasti lemppari näyttelijöitäni. Mielestäni What's Your Number on raikkaalla tavalla erilainen romanttinen komedia. Ally (Faris) on saanut päähänsä, että naisen tulisi löytää elämänsä mies keskimäärin maattuaan 20 miehen kanssa. Idioottimaista, tiedetään. Koska Allyn kiintiö on päässyt jo täyttymään, hän uskoo, että sen oikean täytyy olla joku noista 20 exästä/hoidosta. Auttavan käden etsinnöissä ojentaa Allyn hyvännäköinen naapuri-rattopoika Colin (Evans).Anna Faris (siis se Scary Movie-leffoista tuttu nainen) on mielestäni yksi parhaimpia koomikkoja ja tykkään lähes kaikista hänen leffoistaan. Chris Evans taasen on komea ja hauska.


Ainiin, melkein unohtu se tärkein: Chris Evans viettää leffasta ainakin 2/3 ilman paitaa tai housuja.

3. Goon
Ystävänpäivä ei todellakaan ole pelkkä rakastavaisten juhla. Ystävänpäivänä pitää myös juhlistaa ystävyyttä ja kaveriutta. Ja missä ystävyys ja luottamus onkaan tärkeintä? No jääkiekossa tietenkin! Kaikki tietää, että rakastan lätkää, joten tietenkin Goon täytyi lisätä tähän listaan.Doug Glatt (Aina mahtava Sean William Scott) on älykköperheensä luuseri ja painaa duunia paikallisen juottolan pokena. Tyyppi ei ole älyllä pilattu, mutta Dougin sydän on täyttä kultaa... Niin, ja hän osaa lyödä niskottelijat tanteereseen ja kestää iskuja paremmin kuin normaali äijä. Niimpä hän päätyy aloittamaan jääkiekkoilun paikallisessa seurassa, mistä hänestä leivotaan joukkueen ns. pollari. Se joka ei tosiaan osaa pelata kiekkoa, mutta tarpeen tullen osaa ärsyttää ja käydä lyömässä vastusajan jäähän, mikäli sille on tarvetta.Doug palkataan pian ylemmän divisioonan jengiin, jota hän on fanittanut pienestä lähtien. Kauhukseen Doug kuitenkin huomaa, ettei tiimi olekaan niin yhtenäinen kuin voisi luulla. Eritoten Dougin uusi kämppis ja tiimin tähtihyökkääjä, Xavier LaFlamme (Kanadian lahja elokuville: Marc-André Grondin) aiheuttavat ongelmia Dougille.


Goon on aika veristä, pää osuu seinään-huumoria, mutta onhan sillekin aikansa ja paikkansa. Jos oikeasti vituttaa ystävänpäivä, niin kaiketi tappeluleffojen katsominen on jollain asteella myös terapeuttista.

4. Almost FamousAlmoust Famous on yksi niistä leffoista, mikä jokaisen on vain pakko nähdä. Ei tekosyitä. Elokuva kertoo 15-vuotiaasta William Milleristä (Patrick Fugit), kuvitteellisesta rock-bändistä nimeltä Stillwater ja sen bändäreistä ja taustatiimistä. William pääsee haastattelemaan bändiä Rolling Stone lehteen ja jutun takia lähtee bändin rundille mukaan. Matkalla hän näkee rock-elämän arjen; bändärit, bändin sisäiset kiistat, huumeet ja alkoholin.Yhtään valehtelematta mun lempikohtaus ikinä.

Elokuva on oodi musiikille ja ystävyydelle. Eritoten täytyy mainita yksi Band Aid Penny Lane (Kate Hudson, joka sai roolisuorituksestaan Oscar ehdokkuuden), joka on ehkä maailman ihanin ja sympaattisin kirjoitettu nainen.


Samoin Stilwaterin kitaristi Russell Hammond (Billy Crudup). Muistan nuorena, vielä mistään mitään tietämättömänä kuinka en voinut käsittää miksi joku haluaisi bändäröidä jotain Russellin näköistä karvakuonoa. Kelaa se 10 vuotta eteenpäin ja mä käsitän, voi kyllä, mä käsitän. :3


Ymmärtääkseni elokuva perustuu löyhästi tositapahtumiin, eli William Millerin kaltainen 15-vuotias pojankloppi pääsi kuin pääsikin aloittamaan rock-journalisti uransa onnekkaan sattuman kaupan ansiosta tekemällä ison jutun jostain bändistä Rolling Stone lehteen.5. Forgetting Sarah Marshall


Ja viimeisenä sitten Breakup-komedia. Täydellinen tapa viettää Ystävänpäivää, eikö totta? Maailman lutusimman Jason Segelin näyttelemä Peter lähtee Hawajille korjaamaan särkynyttä sydäntään, valitettavasti exä (Kristen Bell) on sattunut buukkaamaan itsensä ja uuden miekkosensa, Brittiläisen rockstarban (Russell Brand) samaan hotelliin, viereiseen huoneeseen ja siitäkös soppa syntyykin.Varaudu hysteerisiin naurukohtauksiin ja myötätuntoisiin, been there done that-nyökyttelyihin.Näin tän leffan 2008 parhaiden frendieni kanssa Lontoon Tottenham Court Roadin Odeonissa ja en ole ehkä koskaan nauranut yhtä paljon kuin silloin nauroin. Koko leffateatteri oli aivan hysteerisinä. Mahtava kokemus!


Noniin, tietenkin listassa on vain  viisi leffaa ja elokuvia, jotka sopivat Ystävänpäivän agendaan taas viisi miljoonaa, joten varmasti monen lemppari jäi listasta uupumaan. Mitä leffaa itse suosittelisit Ystävän Päivän leffailtaan ja miksi?

xo Daughter of Murphy
Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti