sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Warner Bros Harry Potter Studio Tour

TERVETULOA TYLYPAHKAAN!

Harry Potter saaga on ollut mulle aina aivan hemmetin lähellä sydäntä. Olen lukenut kirjat vaikka kuinka moneen kertaan läpi, nähnyt kaikki leffat jne. J.K. Rowling on mun silmissä nero, niin kauniisti se sai pidettyä langat kätösissään ja vei kirjasarjan loppuun kunnialla... Minus se epilogi (mikä epilogi?), mistä ei puhuta. Rowlingin luomat hahmot tuntuvat välillä lähes aidoilta, eläviltä ystäviltä ja tutuilta, kun ajattelen niitä.

Olen myös oikeasti hieman katkera siitä, etten saanut 11-vuotiaana kirjettä Dumbledorelta. Koska olin niin hieno isosisko, pikkusiskoni Noran ollessa 11, luonnollisesti väärensin Tylyphakan kutsukirjeen ja postitin sen Noralle. En oikeasti tarkoittanut pahaa(...), halusin vain että siskoni saisi edes sen pienen hetken kuvitella olevansa oikea noita. Nyyh.

Mä olen aika tunteellinen ihminen ja potterit jotenkin vain iskevät suoraan sinne herkkään hermoon. Aika monta kertaa olen lukenut Pottereita (kuudennnen kirjan loppu ja seitsemännen kirjan Kalkaros ja se viimeinen kävely kiellettyyn metsään) ja joutunut sulkemaan kirjan hetkeksi, koska olen pillittänyt niin hysteerisenä ja joutunut pysähtymään, koska en ole saanut enää selvää tekstistä kaikkien kyynelten läpi. Kammottavaa.

Jotenkin se, että seitsemän kirjan verran oltiin kuljettu Harryn mukana ja seurattu ja tunnettu sen mukana kaikissa sattumuksissa ja tempauksissa... Ei sitä tunnesidettä pysty sanoin kuvaamaan. Luultavimmin edes joku teistä siellä käsittää, mitä tarkoitan. :D

Viimeisen osan leffassa itkin myös aivan hysteerisenä. Se oli kamalaa, mun oli pakko katsoa pois screeniltä aina välillä, sillä en kestänyt leffan tapahtumia. Olisin tahtonut painaa pause-nappulaa ja itkeä hetken sikiöasennossa... Mutta eihän niin voi tehdä elokuvateatterissa! Epilogin kohdalla leffassa oli aivan hiiren hiljaista, sitten kaljuuntuva Draco Malfoy pomppaa ruutuun ja meikä sekä vieressä istunut tuntematon mies rämähdettiin ehkä maailman likasimpaan nauruun. Se oli aika huvittavaa.

Aah, mä rakastan Harry Pottereita.

Sempä takia toisen Potter-maanikon, eli Tiinan kanssa päätettiin tehdä tämmöinen pieni Fieldtrippi muutama viikko sitten.

Klikatkaa taustamusiikki päälle ja antakaa kylmien väreiden saattelemina mun imaista tiedät hetkeksi maailman ihanimman kirjasarjan ja leffasarjan maailmaan...
Tähän alkuun sellainen nootti, että tässä postauksessa on sitten yli 40 kuvaa. Sorry not sorry.


Kahdeksan Harry Potter leffan kuvausten loputtua Warner Brothers keksi loistoidean ja muuttivat Warner Brothersien Lontoo lähellä sijaitsevat studiot ainakin osittain Harry Potter kulissien, lavasteiden ja muiden propsien, peruukkien ja tekohampaiden museoksi/hautuumaaksi.


Nerokas idea.


Varsinkin, jos pääsee siis yli siitä että paikka on mitä mahdottomin turistimagneetti. Ei, oikeasti, mä en voi tarpeeksi suositella tätä detouria teidän Lontoo-visiitteihin. Eritoten, siis jos olette Harry Potter faneja (kuka ei olisi?!). Varatkaa nenäliinoja käsilaukkuun, 3puntaa Kermakaljaa varten ja täyteen ladattu akku kameraan.
 
Liput maksavat n. 29 puntaa. Voit ostaa liput kätevästi täältä: http://www.wbstudiotour.co.uk/your-visit/tickets-prices/Studioille pääsee parhaiten kolmella eri tavalla: omalla autolla, junalla tai kuljetusbussilla Lontoosta. Suosittelen junaa. Se on luultavasti halvin ja nopein tapa päästä paikan päälle. Varaa tähän näyttelyyn koko päivä. Oikeasti. Jälkeenpäin tuskin jaksat mitään sen suurempaa. Näyttely on sen verran valtava ja henkisesti uuvuuttava kokemus (mutta eeppinen silti!).


Studiot tosiaan sijaitsevat noin 30 kilometrin päässä Lontoosta, lähellä Watfordia. Ota peaktime junalippu (varmuuden vuoksi) edestakaisin asemalle Midlands Junilla Lontoon Eustonista. Return ticket maksaa n. 15 puntaa. Watford Junction asemalla jäät poist junasta ja vaihdat 2puntaa maksavaan erikois Harry Potter bussiin, joka vie sinut kirjaimellisesti sanoen studioiden ovelle. Helppoa kuin mikä! :) Samalla näet vähän Lontoon ulkopuolista Englantia ja studion edessä olevan nummen, jossa todennäköisesti on valtavat propsit ja green screenit valmiina. Studioita käytetään yhä brittileffojen kuvauksiin. Siellä oli taasen mitä luultavimmin joidenkin toimintaleffojen kuvaukset meneillään.Toki, Lontoosta studioille ja takaisin pääsee kätevästi Golden Tours-yhtiön shuttlebusseilla, joka lähtee Victorian bussiaseman edestä. Bussimatka kestää vain sen reilu kaksi tuntia. Junalla pääsisit perille kahdessakymmenessä minuutissa. Lisäksi, Golden Tours lipuilla sinulla on aikaa kierrellä studioilla vain reilut kaksi tuntia.


Mulla ja Tiinalla paikan päällä meni reilusti yli kolme tuntia. Studioilla on niin uskomattoman paljon nähtävää, koettavaa ja haisteltavaa ja maisteltavaa ja siis ääh. Kerrankin oli sellainen tursitikohde, missä tuntui saavan vastinetta koko rahan edestä.


"Iseeviot nämmi vysna avisajo vsak ätyänne." ♥ En kerro mitä näin Iseeviot-peilissä.

Saavu paikalla ainakin puoli tuntia ennen lipun aikana määritetyn kiertueen alkamisajankohtaa. Jotta yleisöä ei olisi liikaa pilaamassa kokemusta, pääsee sutdioon sisään vain kerran puolessa tunnissa. Eka alkaa muistaakseni kymmeneltä ja viimeinen viiden maissa. Studion Atriumissa on kuvia, giftshop, Anglia ja kahvila (stabrucks), josta saa myös lämmintä lounasta. Narikka on ilmainen, mutta yhdessä kohtaa kiertuetta siirrytään ulkosalle, joten oppaat suosittelivat pitämään takit mukana.
Kiertue on osittain opastettu, mutta suurimmaksi osaksi vieraat saavat rauhassa tutkailla ja pällistellä. Tämä sopi mulle ja Tiinalle vallan mainiosti. Joka paikassa parveilee kuitenkin oppaita, jotka ovat enemmän kuin ammattitaitoisia. Osa on esimerkiksi toiminut leffoissa extroina!


Puhuttiin yhden tytön kanssa tosi pitkään ja hän paljasti kauheasti kaikkia mehukkaita yksityiskohtia kulisseista. Aivan mieletöntä! Olen kyllä niin kateellinen. Mitä olisinkaan antanut, jos olisin saanut olla mukana niin mielettömien leffojen kuvauksissa kuin Harry Potterit?


Harry Potter Studio Tour on aivan eeppinen. Nähtävää ja katseltavaa on niin julmetun paljon, että on mahdotonta saada sitä kaikkea imettyä sisään kerralla. Niinkuin jo leffoissa näkyy, se aika ja panos, mitä kaikkien asioiden yksityiskohtiinkin on pantu, näkyy näyttelyn laajassa kattauksessa.


Olin myös hivenen yllättynyt, kuinka paljon maskeja yms. propseja on tehty käsin leffoja varten. Nykyään olettaa, että kaikki on vain tietokoneella tehtyjä special efektejä. Toisaalta, hirvittävän paljon leffoista on luonnollisesti kuvattu green screenin avulla.


Kalkaros on ehkä kirjallisuushistorian hienoin hahmo. Hiljaiseksi herran traaginen tarina vetää.
Näyttelyssä on ensimmäiseksi leffateatteri, missä leffojen päähenkilö-kolmikko pitävät lyhyen intron. Sen jälkeen on aika mieletön grand entrance Tylypahkaan. Yksityiskohtia en paljasta.
Toinen halli sisältää suurimman osan kaikista lavasteista ja kuuuisista paikoista: Kalkaroksen taikajuoma-tyrmät, Rohkelikkojen makuusalit ja oleskeluhuoneet, Dumbledoren toimiston ja Ministeriön jne.


Puvustukselle ja maskeeraukselle oli myös omat alueensa.


Olen niin järkyttynyt, että Draco Malfoyn fleda on ollut peruukki kolmannesta leffasta eteenpäin. Nyyh. Itseasiassa kaikkien hahmojen fledat oli peruukkeja (jep, myös Ronin, Hermionen ja Harryn).


Onko muuten ylläri, mikä velhosuku on mun lemppari suku? Höhöööh... Perheen arvot ovat tärkeitä. Tunnustin Tiinalle myös ei-niin-salaisen-ihailuni Lucius Malfoyta kohtaan.


Tiina oli lievästi sanottuna ällööntynyt ja ei voinut käsittää miksi saan aina bonerin, kun nään Jason Isaacsin Luciuksena. Musta kyseinen näytttelijä rakensi Luciuksesta ehkä maailman seksikkäimmän hahmon. :D Draco Malfoy on aina ollut mun päässä ihan erityyppinen kuin Tom Feltonin luoma hahmo, vaikkakin tykkään myös hänen luomasta kuvasta.

Olen myös sen koulukunnan edustaja, jonka mielestä Malfoy ja Hermione olisi niiiiiin pitänyt päätyöä yhteen. Tykkän kyllä Ronistakin (enempi leffoissa jostain syystä, kuin kirjojen sivuilla), ei siinä mitään. Mielestäni Malfoyn ja Hermionen parina olisi vain ollut niin paljon enemmän annettavaa. Oh well, J.K. Rowling ymmärrän kyllä. :D


Narcissa taasen, noh. Narcissa on mun mielestä myös yksi parhaista sivuhahmoista koko kirjasarjassa.


Mentiin Studioille maanantaina päivällä puoli kahden ryhmän mukana, eikä oikeastaan missään vaiheessa jouduttu jonottaan, tai käyttämään kyynärpää-taktiikkaa. Ihmisiä oli juuri sopivasti. Voi olla, että viikonloput ja lomapäivät ovat sitten eri juttu. Olen kuullut huhua, että nimeomaan päivän ensimmäiset kierrokset ovat yleensä hiljaisempia kuin viimeiset. Luonnollisesti.

Varoitus, jos menette näyttelyyn ette enää katso Huispausta samalla silmällä kuin ennen. Nyyh.


Sen jälkeen ulkona on parit ulkopropsit, kolmikerroksinen bussi ja vieraat saavat myös maistaa halutessaan kermakaljaa.
Mun mielestä tuo Harry Potter-maailman kuuluisin juoma oli aika... Makeaa.


Yllätyin vähän. Siitä on kuulemma kahta versiota, lämmintä ja kylmää, joita tarjotaan riippuen vuodenajasta. Me saatiin maistaa sitä kylmää, huurteista versiota. Delicious! En osaa sanoa oikein miltä se maistui, mutta jotain perin juurin tuttua siinä kyllä oli.Yksi suurimmista unelmistani on aina olla päästä Anglian kyytiin. Isäni lempihahmo koko saagassa on se helvetin Weasleyn klaanin pelleilyyn kyllästynyt Anglia, joka otti loparit tokan kirjan alussa. Hieno auto.
Sen jälkeen oli Special Effects sektio. Gaah...


Mä en voi kuin vain ihailla aivan ihmeissäni niitä töitä, niin aidoilta kaikki hirviöt, maskit, maahiset ja taikaolennot näyttivät. Jotenkin siellä tuli myös vähän surullinen olo. Kaikki otukset näyttivät niin eläviltä, ja silti niin... kuolleilta, maatessaan lasibokseissa silmät kiinni.
Ihana Fawkes! <3 Paitsi yksi hahmo... Voldemortin jäänteet oli jätetty edelleen "elävään" tilaan, se liikkui ja hengitti iljettävän säälittävällä tavalla omalla paikallaan. Se näytti jollain tavalla edeleen olevan elossa. Pelottavaa!


Kiertueelle voi myös ottaa kaveriksi kuulokkeet, joiden kautta saa sitten oman henkilökohtaisen tourguiden, joka on muuten selostettu Draco Malfoyn, eli Tom Feltonin äänellä. Me Tiinan kanssa päätetiin mennä ilman Malfoyta, koska haluttiin yhdessä kokea se kaikki ja puhua niistä asioita.


Se näyttikin jotenkin huvittavalta, kun kasa turisteja seisoi jonkun pallon ympärillä ja kuuntelivat hiljaa nappikuulokkeista tulevaa selostusta. Missä oli se kollektiivinen löytämisen ja muistelemisen riemu?!


Monsteri-kujan jälkeen päästiin sitten Viistokujalle. Voi luoja. Voi luojan luoja. Aivan mieletöntä. Menin kyllä ihan pähkinöiksi siinä vaiheessa kun näin ne kaikki kojut: Vanhan kunnon Ollivanderin puodin, Matami Malkinin, pöllöt ja Weasleyjen kaksosten pilailupuodin!


Tässä nyt aivan hirrrmuisen tärkeänä huomautuksena taas kerran, muistakaa ladata kameranne edellisenä iltana! Mulla meinaan loppui kamerasta akku ihan viime sekunneilla. Harmitti myös se, että näyttelyn nettisivuilla sanottiin, ettei järkkäreitä saisi tuoda mukaan. Otin siin oman rämän vanhan pokkarini, mutta kyllä siellä paikan päällä joka toinen räpsi menemään kalliilla canoneillaan ja nikoneillaan. :( Höh. Onnistuin silti ottamaan (ja mä vielä rajoitin itseäni) yli 300 kuvaa tuosta näyttelystä.


Suunnittelu-näyttelyn jälkeen tuli viimeinen huipennus. Mä ihan herkistyn kun kirjotan tätä. Tylypahkan pienoismalli (joka itsessään olisi ehkä juuri ja juuri mahtunut koulun jumppasaliin). Eeppinen potter-musa soi ja pimeässä tunnelmavalojen loisteessa kaiken keskellä se kaikkien ihmisten unelmien ja unien tyyssija, Tylypahka lepäsi.Mun teki sillä hetkellä mieli mennä makaamaan lattialle sikiö-asentoon ja alkaa itkemään. Silleen oikeasti ruma-itkemään. Vollottaa, koska en vain tiennyt kuinka käsittelisin kaikkia niitä tunteita, mitä Tylypahkan ja kaiken mitä olin sen iltapäivän aikana nähnyt ja kokenut.Sen jälkeen oli vielä Ollivanderin puodin tyylisesti rakennettu tila, jossa oli näytillä kaikkien niiden ihmisten taikasauva-kotelot, jotka on millään tavalla osallisena leffojen teossa. Bongasin mun lempparikolmikon: Emma Watsonin, Tom Feltonin ja J.K. Rowlingin.


Lopuksi oli vielä Gift Shop, missä myytiinkin sitten kaikkea. Hahmojen taikasauvoja (keräilykappaleita), tylypahka krääsää, vaatteita, leluja, taikamaailman karkkeja, hahmojen kuuluisimpia vaatteita (esim. Hermionen Yule Ball-puku ja Voldemortin vihreä kaapu) jne. Ostin sen Luihuisten pinssin, josta olenkin jo kadottanut sen kiinityspään (prrrkele). Hinnat oli niin järkyttäviä, ja jotenkin oli niin semmonen tyhjä olo, ettei tehnyt oikein mieli mitään.

Että sellasta. Nyt on tämäkin postaus alta pois! Huhhuh, millanen monsteri! Toivottavasti arvostatte, että näin tän vaivan ja jain tämänkin kokemuksen kanssanne. Niin ja toivottavasti jaksoitte kanssani kahlata tänne ihan loppuun asti! ;)

Seuraako blogia ketään muita Harry Potter diehard-faneja?

 xo Daughter of Murphy

English Summary:

 Welcome to Hogwarts!

 Hehe… So, after all of the magnificent Harry Potter had been filmed and wrapped Warner Bros decided to create a special tour to the studios that the majority of the films had been filmed in. Pretty neat huh? It is a proper tourist attraction, but please, do ignore that side-note, because it doesn’t matter! It’s the most amazing tourist magnet that I have ever visited.

Tickets are only around £29, and there is so much to see, experience and to reminisce over about. You don’t even know, until you have visited. Tickets, all the information you will need and how to get there can be found through this link: http://www.wbstudiotour.co.uk/your-visit/tickets-prices/

I recommend getting there by train. It is the fastest and cheapest way. The buses are easiest, but it takes over 7 hours (2 hours/way), when the train takes you there under 20 minutes (plus short bus journey from the train station, it’s very easy and hassle-free, trust me.). In addition, by getting there by train or by your own car you can spend as long as you’d like to in the attraction. Me and Tiina spent over 3 hours, which is studio’s suggested time-frame for the tour.

 It was amazing, as you can see from the photos.

Utterly mind-blowing. As a short checklist: take your best friend with you, 3 pounds if you want to have a glass of butterbeer (very sweet, but kinda delicious), tissues, because you probably will shed a tear or two and a fully charged camera. Those are the essentials. My camera ran out of battery by the end of the tour. I was so gutted! Also, on the website they say you are not allowed to take your SLR cameras, so I took my old, crappy digital canon, hence the low-quality pictures. Yet, majority of the other visitors had shiny Nikons or Canons with them on the tour. I was so annoyed!

The Studio Tour is party guided, which I think was a great option. That way you can spend as long as you’d like in certain hotspots. There are tons of very Potter-savvy guides scattered around the exhibition. Those lovely people are more than eager to help you and tell you more about everything related to Harry Potter and the movies. Some of them even had been part of the films. We spoke with one girl, who had been acting as an extra in the later films. I’m so jealous! What would I have given for the opportunity!

You can obtain an audio-guide for the tour, which is narrated by always so charming Tom Felton. I however preferred to spazz, cherish and share every single moment with Tiina. I somehow think it’s not the right way to experience this sort of an exhibition with plugs in your ear. Where’s the collectivity and shared fun in that? ;) Anyway, whatever floats your boat. If I were to go there again by myself, I’d be glad to share the experience with Draco Malfoy, oops… I mean, with Mr. Felton’s voice.

I was so surprised to discover, how much they had actually made and crafted by hand for the movies, instead of using computers and special effects. Truly remarkable! Although, naturally majority of things and landscapes were filmed with the aid of a green screen…

Seeing Hogwarts at the end of the tour was almost like a spiritual experience. I felt like I wanted to curl to a fetal position on the floor sobbing at that point and just start weeping. I wasn't sure how I was supposed to deal with all the feelings and emotions that everything that I had seen and witnessed that day had awoken in me. Seeing in a weird way regal Hogwarts was the tipping point. Gah!

I’m a die-hard Harry Potter fan, is there any other fans out there reading my blog? :) If you have any questions, do not hesitate to ask. :) I’ll be more than happy to assist you with anything that may concern you regarding the Warner Bros. Harry Potter  Studio Tour.

  xo Daughter of Murphy
Pin It Now!

30 kommenttia:

 1. Vautsi en tiennyt että tollainenkin paikka on olemassa. Pienenä tuli paljon luettua ja katsottua pottereita. Ekasta leffasta muistettiin kaverin kanssa vuorosanat ulkoa. Haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ihana! Joo, tuo paikka on vissiin aika uuden uutukainen vielä.

   Poista
  2. Studiot on kuitenkin ollut näyttely käytössä melkein 4 vuotta :)

   Poista
  3. Ja tämä postaus sen about kaksi ja puoli vuotta vanha... ;)

   Poista
 2. Mulla tuli taas itku, ku luin tän postauksen! Elämäni hienoin päivä! <3 -T

  VastaaPoista
 3. Eikä, ihana paikka! Mun on pakko päästä tonne joskus, ku oon lukenu kirjat ehkä noin miljoona kertaa ja samoin leffat! :) En vaa ikin oo käyny lontoossa, enkä varmaan vähään aikaan pääse, mut sitku meen nii tonne on pakko päästä! <3


  sonia-bettertogether.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti mennä sit ku viimein pääset Lontooseen vierailulle. Noi studiot on paras vaihtoehto Lontoon perus turistimagneetti-mestoista. :)

   Poista
 4. ...en kestä, oon lukenu monet tämmöset potter studio-journaloinnit ja joka ikinen kerta pillittäny vähäsen.... tämäkään kerta ei ollut poikkeus ;____; <3 wää sydämeni halajaa tuonne ja vähän äkkii. :'I tuo tylypahka-pienoismalli näytttää niin maagiselta pelkästään kuvienki välityksellä, niin en voi ees kuvitella miltä se näyttää (ja tuntuu) livenä, oivoiiiiii. *____*

  ja eikä, oot varmaan mun kadoksissa oleva sielunsisko, _kukaan mun kavereista ei lämpene jasonille luciuksena kun taas mulla kuola valuu sitä ajatellessa :---DDD ärsyttää ku narcissaa ei näytetä hirveesti leffoissa, se on niin ihana myöskin. malfoyt on siis munki lenppari velhosuku. <3

  mutta siis kiitti paljo tästä päivityksestä, piristi työpäivän jälkeen vaikka muutama kyynel vierikin! :')

  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 voi sinä, upea sielunsiskoni! Ihanaa, että tykkäsit tästä sekavasta ja aika hysteerisestä postauksesta. :D Arvostan.

   Sun täytyy ehdottomasti päästä tonne kierrokselle mahd. pian.

   Ja voih, Lucius... Tää on ehkä Harry Potter-saagan traagisin kohta: http://24.media.tumblr.com/f4b8bad2e72c951aec047841162e5d28/tumblr_mjbm39Owrh1s5kenqo1_500.gif :'DDDDDDD

   Poista
 5. Mä rakastan Potter leffoja etenkin 2 ja 7 1 & 2 ne on leppareita
  mä haluun tonne, tietääks joku mis on SE AINOA JA OIKEA TYLYPAHKA??????? Ja saako tuolta Harryn kaikki elokuvissa käytetyt vaatteet niinku 7 osa 2= HP ja Kuoleman varjelukset osa 2 Harryn vaatteen ja mikä velhosuku on mun lemppari.... Tietenkin Potterit sääli vaan se että Voldemort tappo heidät, Kiitos vaan Sirius Musta.

  VastaaPoista
 6. Mä haluan tonne ja

  saako siitä lahja kaupasta Harryn koulupukua, salama-arpea ja viimesen elokuvan siis HP & KV osa 2 vaattetta mä niin toivoisin Harry Potterin vikaa osa 2 vaattetta, peruukkia, arpea ja kuoleman varjelukset osa 2 vaattetta.

  VastaaPoista
 7. Moi

  Mä rakastan sydämestä Harry Potteria aka Harry James Potteria eli Daniel " DAN" RADCLIFFEE

  Ja se giftshop osa josta sä kerroit niin mitä hahmojen pukuja siel oli. Oliko siel Harryn salama-arpi ja peruukki, viimesen osan eli 7 osa 2 takki ja Potterin koulupuku myös.

  Ja muuten oletko sinä suomalainen????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anette!

   Sori, että on vähän kestäny vastaaminen. Olen ollut niin sairaan kiireinen ja surkea bloggaaja. ;)

   Mahtavuutta, että tykkäät Harry Potterista. Tiettyjen vaatteiden kopioita löytyy sieltä lahjtatavarakaupasta, tyyliin perus tylypahka-kaavut ja sitten erikoisempina esim. Hermionen nelos-leffassa näkynyt pinkki/laventeli joulu-juhla mekko. Sieltä löytyy myös Voldemortin ja Dumbledoren kaavut, mutta niille löytyykin hintaa muistaakseni lähemmäs 50o puntaa. O.o

   Kaikenlaista sälää sieltä tosiaan löytyy, että jos ikinä tuonne eksyt niin varmasti löydät semmosia juttuja mitkä sua miellyttää. :)

   Ja juu, ihan suomalainen olen. :)

   Poista
 8. OLIN TUOLLA VIIME VIIKOL ÄÄÄ ITKEN VIÄLKI ;( oli nii mahtava kokemus ja itkua pidättelin melkee koko kierroksen :( :D

  VastaaPoista
 9. Minkä ikäinen se tyttö oli? Siis se kenen kanssa juttelitte. Oliko se joku niistä näyttelijöistä vai?

  VastaaPoista
 10. Minkä ikäinen se tyttö oli? Siis se kenen kanssa juttelitte. Oliko se joku näyttelijä, vai?

  VastaaPoista
 11. Olisko ollut joku parikymppinen, vaikea arvioida. Ja siis useat noista oppaista ovat toimineet näyttelijöinä/extroina Harry Potter-leffoissa. Näin he osaavat oikeasti kertoa aika mielenkiintosia ja yksityiskohtaisia tarinoita kaikista näyttelyn lavasteista ja propseista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Kuulostaa mahtavalta. Itse olen ehkä seuraavana vuonna keväällä sinne menossa. Ehkä englannin kielen taito olisi parempi, kuin nyt:)

   Poista
  2. Jes, suosittelen ehdottomasti käymään, jos vaan koskaan eksyt Lontoon lähistölle! :)

   Poista
 12. Olisin ittekkin menossa kun Lontooseen lähen parin päivän päästä, mutta lippuja ei ollut enää saatavilla.. Osaatko sanoa pääsiskö siihen kauppaan käymään vaikkei ole lippuja kierrokselle? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mikä sääli! :( Joo, sinne kauppaan pääsi ainakin sillon vielä ihan siitä pääaulasta ilman lippua, mutta empä tiedä onko sinne järkee matkustaa pelkästään kaupan takia, se matka vie ihan turhaa aikaa, varsinkin jos oot siis vain menossa Lontooseen lomalle. Siellä kaupungissa kyllä löytyy vaikka mitä muuta kivaa tekemistä! :)

   Poista
 13. Ihana postaus :D oon lukenut tän monesti ja oon menossa itse kahden viikon päästä myös potter studiolle P.S. Mulla on blogi minkä nimi on flyinganglia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta äskön sun kommentin! :) Apua, kiva että olet tykännyt ja vietä unohtumaton päivä studioilla! :)

   Poista
  2. Ja lisäyksenä vielä, että sun blogi on HUIKEA! :)

   Poista
 14. Hei älä huoli, Dumbledore lähetti Errolin viemään sun kirjeen, siks e ei oo tullu perille! ;) (tulee aika myöhään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDDD Errol pitäis päästää jo eläkkeelle!

   Poista
 15. Olen vielä alaikäinen, mutta täys potterhead ♥
  Kiitos tästä postauksesta, oon aina halunnu potterstudioille ja ehkäpä tänä kesänä se toteutuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset mestoille! Se on kyllä niin taianomainen mesta. Sinne on nyt parin vuoden aikana tullut niin hirmuisesti kaikkea uutta nähtävää ja koettavaa, että itsekin suunnittelen uutta visiittiä studioille. :)

   Poista