lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kakkapäät Lontoossa

Moi!

Kakkapäillä tarkoitan nyt tietenkin luonnollisesti mun pikkusiskoa Noraa ja sen poikaystävää Ollia.

Tää postaus on aivan järkyttävän myöhässä, tiedetään. Mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan, vai mitä? :)


Musta on todella ihanaa, että ihmiset ravaa täällä Lontoossa, mutta olen kyllä tällä hetkellä ihan onnellinen, että nyt kaikki pakolliset perheiden vierailut on ohi. On se jotenkin niin rankkaa jokapäivä babysittaa ja esittää turistiopasta läheisille. :D


Noran ja Ollin kanssa oli aika erilaista verrattuna esimerkiksi papan ja Ellun vierailuun. Nora halusi oikeastaan vain shoppailla ja siellä missä on Nora, sen poikaystävä ei ole kaukana. :D


Käytiiin me sentään British Museumissa kattelemaan vähän muumiota ja Pääsiäissaarten Papaa.


Oon ravannut british museumissa nyt tän kevään aikana varmaan viis kertaa. No ei semitään. Hauska sivunootti. Tiedättehän miten paljon mä vihaan espanjalaisia turisteja? Tässä yksi syy kylmiin fiiliksiini Alejandroja kohtaan: British Museum joutui sulkemaan kesken kaiken kaikki yläkerran osastot (muumiot, antiikin kreikat, roomat ja eurooppa-osaston), koska sinne pärähti yllättäen niin hervoton määrä espanjalaisia turisteja. Ne espanjalaiset turistit auheuttivat niin hirvittävän kaaoksen museon yläkerrassa noin viidessä minuutissa, että museon henkilökunta koki, ettei niillä ole tarpeeksi henkilökuntaa pitämässä kontrollia ja yleistä järjestystä yllä. 

Minkä muun maalaiset turistit pystyy samaan?!


Anyway, jos kiinnostaa niin Noralla on sen blogissa (http://rock-n-rollqueen.blogspot.co.uk/) Lontoo turistin silmissä-päivitys ja kaikkien sen lukuisten ostosten esittely. Oli se aikamoista kulutusmaniaa, sen kanssa kun kierrettiin primarkkia ynnä muita. Primarkissa meillä meni 2 tuntia ja 30 minuuttia. Noran poikaystävä ei valittanut kertaakaan. Ei kertaakaan. Aivan uskomatonta.Käytiin perjantai-iltana vähän erilaisella turistibussi-kierroksella. Kierrettiin Lontoon kuuluisimpia kummituspaikkoja sellaisella vanhalla mustalla kaksikerroksisella bussilla. Kuulin muutaman aika jännän tarinan. Lontoossa on mm. kummitus jota kutsutaan Fannyksi. 


Se oli prostituutio. Ylläri pylläri. :D Scratching Fanny, koska se kummittelee niin, että kuulet vain sen kynsien raapivan seiniä ja lattioita...Sain myös ehkä suurimman paskahalvauksen kierroksen aikana, koska istuin ylhäällä ihan takana, juuri portaiden yläpäässä, missä suurin osa actionista tapahtu. Olin koko kierroksen ajan keskittynyt pitämään vahtia selustastani, mutta lopussa fokus herpaantui ja tourguide iski samantien. Lensin melkein Noran ja Ollin päälle, jotka istui mun edessä. Huvittavaa.Olin luvannut Noralle etukäteen, ettei bussi aja heidän hotellin edestä, joten ihan turha pelätä, että niiden hotlalla olisi mitään kummituksia (poloista vähän pelotti). Tietenkin tour guide ilmoitti, että sen hotlan alla on tuhansien mustan ruton uhrien joukkohauta. Piccadilly Line tekee mutkan Knightsbridgen ja South Kensingtonin asemien kohdalla, koska aikoinaan kun metrotunnelia louhittiin, rakentajat törmäsivät niin tiheään ruumistaskuun maan alla, etteivät pystyneet louhimaan sen läpi, vaan se piti kiertää. Noran ja Ollin hotelli sijaitsi juuri tuon mutkan kohdalla. HAHAHAHAHAHAHA!Actionia ja showta kierroksella oli mun makuun hiukan liikaa, mieluummin olisin kuullut niitä kauhujuttuja, mutta toisaalta tuo nyt oli turisteille viiihteeksi tarkoitettu ajelu. Hauska silti ja suosittelen ennemmin kuin ikinä menemään mihinkään turistibussi-ajeluun päivällä. Lontoo on aivan älyttömän kaunis kaupunki (ainakin Thamsein varsi, siis) yöllä. Jos pitää kiertää kaupunkia päivällä samantien kannattaa ottaa bussi 15 Regents Streetiltä ja matkata Tower Hillille. Hyvällä onnella bussi on vielä vanhanaikainen kaksikerroksinen dösä. Sillä reissulla näkee parhaat palat Lontoosta.
Käytiin myös lauantaina muutamalla Matildan kanssa. :3


Käytiin me Harrodsilla myös pyörimässä. Olli hurahti karkkiosaston suklaavalikoimaan ja Nora leluosastoon. Vilkastiin myös näiden kahden kanssa se Diorin näyttely. 
Jaaah, ei kai siinä muuta. Täällä on ihana sää, ihan kevät jo. Nahkatakissa on kuuma ylkona kun käppäilee. Inhottaa, kun pitäisi tehdä koulujuttuja, mutta ulkona pilkistelee pilvetön taivas ja linnut laulaa ja rakentelee pesiään. plääääääääääh....

xo D o M

English Summary:

My sister and her boyfriend visited me two weeks ago. We had so much fun, even though we didn't really do anything else but shop, shop and shop. Nora's boyfriend didn't complain at all. Amazing!

Although I'm sad that they finally left, in a way I'm also relieved. Or not relieved... It's hard to explain. I'm just happy that now everyone in my family has visited me in London and I don't need to be their babysitter and tour guide any longer. 

Nora's blog (in Finnish only, I'm afraid): http://rock-n-rollqueen.blogspot.co.uk/
London Horror Bus Tourhttp://www.theghostbustours.com/ (very showy, touristy-kinda bullshit, but partly highly interesting and refreshing compared to regular tourist bus-tours!)

xo D o M


Pin It Now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti