maanantai 8. huhtikuuta 2013

Papa Lontoossa

Isi ja sen avovaimo kävivät Pääsiäisenä Lontoossa kyläilemässä luonani. Valitettavasti takatalvi oli just sopivasti ehtinyt iskeä kyntensä rakkaaseen Saarikuntaani ja täällä oli varsin brutaalit säät. Vaikka (onneksi) taivaalta ei ihan kamalasti mitään töhnää satanut, pureva tuuli ja nollakeli tekivät kyllä tehtävänsä.


Tosi harmi.Mua se ei pahemmin haitannut. Mulla on tundratakki, mun nykyinen hiukan omasta tarkoituksestaan hiukan hämmentynyt jääkaappina toimiva huoneeni ja Jyväskylän -30asteen pakkaset ovat karaistaneet musta kylmää kestävän karpaasin. Ha ha ha...No ei mutta oikeasti.


Isi ja Ellu taasen eivät olleet ehkä ihan varautuneet matkaan oikealla tavalla. Toisaalta, kuka tajuaa ottaa samat varusteet Lontoon kaupunkilomalle ja Napapiirin valloitus-matkalle?Päällimmäinen asia, mitä Papan reissusta (mä siis kutsun mun isää Papaksi jostain syystä) jäi mieleen oli ruoka.


Isän ja Ellun hotla tarjosi tervetuliaisiksi tyypeille cupcaket. Mä söin toisen. :'D
Lihosin niiden muutaman päivän aikana varmaan viisi kiloa, koska joka aterialla mua kehotettiin ottamaan alkupalat ja jälkiruuat. Vaikka mulla ei sinänsä ole ongelmia ruoan kanssa ja tykkään maistella kaikkea, mun ongelma on ehkä se, etten vain osaa kieltäytyä herkuista. Onko tämä tuttua muille? :D Tulee sellainen fiilis, että onhan jokainen maku ja ateria kokemus lisää ja sääli, jos sitten jäänkin jostain elämää suuremmasta paitsi!
Toisaalta, käveltiin jokapäivä n.10km. Ihan jees. Se on niin totta, että tässä kaupungissa kävelee pakostakin enemmän kuin muualla.


Metrot ei ole täällä viime aikoina ihan toiminut niin sujuvasti, kuin niiden kuuluisi. Busseja käytettiin kyllä, mutta ruuhkaiset metrot ei ole ihan meidän suomalaisten juttu.


Itse osaan sulkea ihmismassat aika hyvin ulkopuolelle iPodin avulla, mutta ymmärrän, että ne ylitursuavat metrovaunut ei ehkä ole papan ja Ellun juttu. Kenen ne olisi? Terroristin? Hups, huono vitsi.


Käytiin muun muassa (koska mä vaadin) Sohossa käyskennellessämme Scandic Bakery/Cafessa korvapuusteilla. Mä en ole syönyt korvapuustia sitten viime kesän. Se olikin juuri sen takia ehkä paras korvari, minkä olen koskaan kitaani saanut. Vaikkakin, jo ensimmäisen puraisun aikana tajusin Ellun kanssa, että korvarista puuttuu jokin elintärkeä ainesosa... Nimittäin kardemumma! ja raesokeri. Mutta se kardemumma oli kyllä varsin harmillinen minus paikalle. Myöskin kahvi oli aika kitkerää. Silti, aion ehdottomasti mennä kahvilaan uudestaan koti-ikävän iskiessä (jos se edes ehtii enää iskeä).
Käytiin myös Regent's Parkissa kävelyllä. Harmi, että sää oli niin kylmä. Voin vain kuvitella miltä puiston eri ruusulajikkeet ja muut pusikot tulevat näyttämään jahka kevät pääsee etenemään vähän pitemmälle.
Vein isän myös Camdeniin, koska se halusi. Tiesin, ettei se tykkäisi Camdenista, mutta toisaalta, se on kaupunginosana ollut suuressa osassa mun kasvua. Vietin siellä kuitenkin about 50% mun ajasta vuonna 2007-2008.


Aina kun kylmä tuli liian purevaksi ja tuuli pääsi vaatekerrosten läpi luihin ja ytimiin etsittiin jokin viihtyisä pubi ja fiilisteltiin erilaisia oluita. Tai no, mä otin aina Coronan, Budweiserin tai siiderin (yök). Pintit erilaisia aleja, lagereita ja bittereitä on aivan liian isoja mulle ja puolikkaat pintit on vaan noloja.


Käytiin myös teatterissa katsomassa We Will Rock You, eli Queen musikaali. Mä olen tosiaan nähnyt kyseisen musikaalin jostain kumman syystä varmaan neljä kertaa. Tän kertainen päähenkilön näyttelijä oli aivan sairaan komea. Ihan hiljaiseksi veti. Saatiin myös puoleen hintaan teatterin parhaat paikat aivan keskeltä permantoa riviltä kahdeksan. Näin ensimmäistä kertaa näyttelijöiden kasvot ja ilmeet. Jännä kokemus.


Vielä on yksi musikaali, mikä mun on PAKKO nähdä ennenkuin lähden Lontoosta on Wicked. Tiedän, olen surkea ihminen. Rakastan kyseistä kirjaa, mutta musikaalia en vain ole ehtinyt näkemään vielä.


Tuli kamala surku kun Papa ja Ellu lähtivät.Tämä pitkittynyt talvi ja muut huolet olivat imeneet mehutankit aika tyhjiin. Paukkuja piti kuitenkin jostain ladata, sillä Nora ja Olli olivat tulossa minilomalle vain muutama päivä papan jälkeen. Siitä reissusta lisää piakkoin! :)Nyt voin jo sen verran kertoa, että kaikki perheen sukuloinnit on nyt takana. Olen väsynyt, rikki, mutta varsin onnellinen. Mun perhe on vain niin mahtava. Harmittaa myös vähän, koska nyt mä alan olla jo aika haka turistien monipuolisewssa viihdyttämisessä Lontoossa. Nyt mä alan jo tietämään hyviä ravintoloita, kahviloita ja paikkoja missä pitää ehdottomasti käydä ja mitä taas välttää.

No, onneksi tuo tietotaito tuskin vanhenee ihan heti. Ravintolat tosin saattavat vaihtua.

Kuvat on muuten Ellulta suurimmaksi osaksi! :]

xo Daughter of Murphy

***

English Edit:

Dad and his lady friend visited me during Easter. The weather was horrendous. It was freezing cold and windy.

It sucked, because we walked quite a bit, around 10km every day. Then again, every time it became too much to bear, we claimed sanctuary in cozy pubs and restaurants. I probably gained 5km during their short stay. I was always urged to order the whole ordeal: starters, main course and a desert. I’m a sucker for deserts and small bites… I simply cannot say no to things that taste dangerously good. Does this sound familiar to you? ;)

We visited Regent’s Park, which I plan to visit again closer to summer. I want to see the park in its true glory. We also popped by the Camden Market. It wasn’t dad’s cup of tea, no surprise there!

After dad and his wifey, my sister Nora and her boyfriend Olli paid me a visit. More about that later on…

Now my whole family has visited me in London. I’m really tired, but also feel like I’m blessed with the best kind of a family a girl can ever ask. I love you guys!

xo D O M
Pin It Now!

2 kommenttia:

 1. Mua nauratti sun terroristi-vitsi.
  -T

  P.S. Tykkään siitä, miten onnelliselta näytät kun oot sun papan seurassa. Pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'D sorry not sorry!

   Niin, no onko tuo ihmekkään? Isi on mun elämäni sankari. <3

   Poista